Padlizsános bulgur saláta

A tökéletes grill-kaja köret

Sokan idegenkednek a bulgurtól, de szerintem csak azért, mert nem tudják jól elkészíteni. Pedig nagyon változatosan bánhatunk vele: lehet egyszerű köret, ha valamilyen fűszerkeverékkel főzzük meg, gazdagíthatunk vele salátát, de akár a rizst is kiválthatjuk vele, ha töltött paprikát készítünk.
A grill szezon közepén sokat készítem ezt a padlizsános salátát, mert gyors és egyszerű, hús és halétel mellé is nagyon jó köret.
És, ha már izzik a grill, a padlizsán is elkészíthető rajta.

padlizsanos_bulgur_salata.JPG

Hozzávalók - 3-4 adag
1 padlizsán
1 csésze bulgur (100 ml-es csészében mérve)
2 csésze víz
2 teáskanál zöldfűszer keverék (ízlés szerint)
2 dl görög joghurt
1 citrom leve

Elkészítés
A bulgurt öntsd egy tetővel is rendelkező hőálló tálba, sózd meg. A vízzel forrázd le, takard le az edényt, hagyd, hogy 15 perc alatt a bulgur bedagadjon és megpuhuljon.
A padlizsánt kockázd fel. Egy serpenyőben hevíts 1-2 evőkanál olajat, dobd rá a padlizsánt, szórd meg a fűszerkeverékkel. 8-10 perc alatt párold puhára. 
A görög joghurtot keverd össze a citrom levével. Forgasd össze a bulgurral, majd add hozzá a padlizsánt is.
Behűtve kínáld.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

 

A házi durumtésztából készült ételek támogatója:

epm_logo_rgb_124_37_41.png 

és Instagramon is!

Címkék

bbq (19) befőzés (22) desszert (132) fűszer (24) gasztro túra (10) halak (29) házimenza (49) húsok (115) ital (53) karácsony (42) kenyér (89) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (132) leves (58) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (78) pénteki gyors (46) reggeli (53) saláta (35) tipp (40) ünnep (44) vega (102) vendégváró (23) Címkefelhő