Padlizsános bulgur saláta
2020. július 30. írta: Városi konyha

Padlizsános bulgur saláta

A tökéletes grill-kaja köret

Sokan idegenkednek a bulgurtól, de szerintem csak azért, mert nem tudják jól elkészíteni. Pedig nagyon változatosan bánhatunk vele: lehet egyszerű köret, ha valamilyen fűszerkeverékkel főzzük meg, gazdagíthatunk vele salátát, de akár a rizst is kiválthatjuk vele, ha töltött paprikát készítünk.
A grill szezon közepén sokat készítem ezt a padlizsános salátát, mert gyors és egyszerű, hús és halétel mellé is nagyon jó köret.
És, ha már izzik a grill, a padlizsán is elkészíthető rajta.

padlizsanos_bulgur_salata.JPG

Hozzávalók - 3-4 adag
1 padlizsán
1 csésze bulgur (100 ml-es csészében mérve)
2 csésze víz
2 teáskanál zöldfűszer keverék (ízlés szerint)
2 dl görög joghurt
1 citrom leve

Elkészítés
A bulgurt öntsd egy tetővel is rendelkező hőálló tálba, sózd meg. A vízzel forrázd le, takard le az edényt, hagyd, hogy 15 perc alatt a bulgur bedagadjon és megpuhuljon.
A padlizsánt kockázd fel. Egy serpenyőben hevíts 1-2 evőkanál olajat, dobd rá a padlizsánt, szórd meg a fűszerkeverékkel. 8-10 perc alatt párold puhára. 
A görög joghurtot keverd össze a citrom levével. Forgasd össze a bulgurral, majd add hozzá a padlizsánt is.
Behűtve kínáld.

süti beállítások módosítása