Feta saláta

A görög saláta unokatestvére, uborka helyett, zöldekkel.  

Eredetileg görög salátát szerettem volna készíteni, de sehol nem kaptam normális uborkát. A fürtös- és a kígyóuborkák is plöttyedtek, vagy sérültek voltak, amit nem szívesen tesz a kosarába az ember. A feta sajt viszont már itt lapul a hűtőmben egy ideje, meg volt egy vegyes salátakeverékem is, így lecseréltem arra az ubit. Nem görög, csak görögös, de fetában nem fukarkodó saláta lett az eredmény.

feta_salata01.JPG

Hozzávalók
250 g vegyes zöldsaláta
1 nagy paradicsom
100 g olívabogyó
fél fej lilahagyma
100 g fetasajt
1 teáskanál feta fűszerkevekrék (vagy oregánó, kakukkfű és menta 1:1 arányú keveréke)
fél citrom leve
néhány evőkanál olívaolaj

Elkészítés
A hagymát pucold meg, vágd félbe, majd szeleteld fel. 
A paradicsomot kockázd fel. Tedd egy tálba a hagymával együtt, add hozzá az olajbogyót is. Szórd meg a fűszerrel, keverd össze. 
A salátát locsold meg a citrom levével, majd az olívaolajjal. Forgasd össze. 
A tetejére morzsold a feta sajtot.
Sültek, grill húsok mellé kínáld.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon

Femina

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

 

A házi durumtésztából készült ételek támogatója:

epm_logo_rgb_124_37_41.png 

és Instagramon is!

Címkék

bbq (19) befőzés (22) desszert (139) fűszer (24) gasztro túra (10) halak (29) házimenza (49) húsok (117) ital (53) karácsony (42) kenyér (92) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (132) leves (59) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (81) pénteki gyors (45) reggeli (53) saláta (35) tipp (41) ünnep (44) vega (102) vendégváró (23) Címkefelhő