Epres-túrós bomba

Könnyű habos eper desszert.

Az eperrel idén nem volt nagy szerencsém kétszer, ha ettem összesen. Azért, mert arra készültem, hogy végre elmegyek egy Szedd magad eperföldre, ott majd jól feltankolok idénre eperből, így nem nagyon vettem a piacon. Sajnos nem jártam sikerrel, mert a hozzám legközelebb eső eperföldet választottam, az érdit, ami egy katasztrófa. Az egy dolog, hogy gazos, rendezetlen, de eperbokor is alig van (utólag többen írták nekem Instán, hogy Budakalászra kell menni, mert az jó). Így másfél óra guberálás után - mert szedésnek nem lehet nevezni - 1,2 kg eperrel - a terv 6-7 kg volt - tértem haza, amiből egy adag lekvárt tudtam eltenni.
De olyan nincs, hogy szezonban nincs epres süti, ezt az egyet sikerült sütnöm, ami kárpótolt mindenért. 

epres_turobomba.JPG

Hozzávalók a piskótához
3 tojás
66 g liszt
60 g cukor

Hozzávalók a krémhez
250 g túró
50 g cukor
1 citrom leve
200 ml tejszín

Hozzávalók az összeállításhoz
kb. 250 g eper

Elkészítés
Piskóta: a tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd kemény habbá. A sárgáját keverd fehéredésig a cukorral. Először a cukros krémet keverd óvatosan a fehérjébe, majd a lisztet is forgasd bele. Öntsd egy sütőpapírral bélelt kis tortaformába, egyengesd el, 10-12 perc alatt süsd készre. Hagy kihűlni, majd vágd ketté.
Krém: a túrót a cukorral és a citrom levével keverd krémesre. A tejszínt verd ne túl kemény habbá, majd forgasd a túróhoz.
Összeállítás: egy üvegtálat bélelj ki folpakkal. Az epreket pucold meg, hosszában vágd háromba, vagy négybe - mérettől függően. A tál alját és az oldalát egy sorban rakd ki a gyümölccsel. Töltsd meg a krém kb. felével, tedd rá az egyik piskóta lapot. A tál oldalát ismét rakd körbe eperrel, kanalazd bele a maradék krémet, fedd be a másik piskóta lappal. a kilógó folpakkot hajtsd a piskótára, fedd le egy tányérral, ami kicsit lenyomja a piskótát, tedd egy éjszakára hűtőbe.
Másnap borítsd ki a tortát egy kínálótálra, óvatosan húzd le róla a folpakkot.

TIPP
Próbáld ki málnával, szederrel, vagy őszibarckkal is elkészíteni.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (22) desszert (132) fűszer (24) gasztro túra (10) halak (29) házimenza (49) húsok (115) ital (52) karácsony (42) kenyér (87) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (131) leves (55) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (74) pénteki gyors (46) reggeli (53) saláta (33) tipp (40) ünnep (44) vega (101) vendégváró (23) Címkefelhő