Meggyes-spárgás tart

Zöldség, gyümölcs és sajt - jó kombináció.

A spárga szezon végéhez közeledve elcsíptem még a piacon belőle néhány csomaggal. Reggelire és grillezésre szántam, de meggyszedés közben jött az ötlet, hogy azzal kombináljam. 
Minden évben sütök valamilyen leveles tésztás spárgás ételt, ami uzsonnára tökéletes. Általában tejszínes szósszal, mozzarellával készítem, de most megfejeltem egy kis meggyel és kéksajttal. Igen finom lett, próbáljátok ki!

meggyes_spargas_tart02.JPG

Hozzávalók - 6 szelethez
1 csomag kész leveles tészta
1 csomag spárga
2 marék magozott meggy
50 g kéksajt

Elkészítés
A spárgát mosd meg, a fás szárait távolítsd el.
A leveles tésztát tekerd ki, tekerd egy sütőpapírral bélelt tepsire. A spárgát rendezd el a tésztán.
A meggyeket vágd félbe, szórd rá a spárgára, majd morzsold rá a sajtot is. A tészta széleit hajtogasd vissza.
Tedd 180 fokos sütőbe, 10-15 perc alatt süsd készre.
Langyosan, vagy teljesen kíhűtve tálald.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon

Femina

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

 

A házi durumtésztából készült ételek támogatója:

epm_logo_rgb_124_37_41.png 

és Instagramon is!

Címkék

bbq (19) befőzés (22) desszert (139) fűszer (24) gasztro túra (10) halak (29) házimenza (49) húsok (117) ital (53) karácsony (42) kenyér (92) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (132) leves (59) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (81) pénteki gyors (45) reggeli (53) saláta (35) tipp (41) ünnep (44) vega (102) vendégváró (23) Címkefelhő