Pesto Calabrese

Tésztaszósz aszalt paradicsomból.

Pesto nem csak bazsalikomból készülhet. Ez, talán a legismertebb változat a Pesto Genovese, amit a Genova körül megtermő/előállított termékekből készítenek. A helyi földekről származik a bazsalikom és a fokhagyma, az erdőkből a fenyőmag, a sajtmesterektől pedig a pramezán.
E mellett a pestonak azonban számos variációja létezik, készíthetjük rukkolából, spenótból, avokádóból, friss, vagy szárított paradicsomból is. A felsoroltak közül a legutóbbit Calabriában készítik a tésztákhoz, innen a név is. Az egyszerűbb kézzel készített tésztákhoz, amibe ujjainkkal, vagy egy tompa kés pengéjével nyomunk kis mélyedéseket, tökéletes.

pesto_calabrese.JPG

Hozzávalók - kb. 4 adag tésztához
150 g olajban eltett aszalt paradicsom
fél chili
2 teáskanál oregano
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj

Elkészítés
Az olívaolaj kivételével tegyél mindent a késes robotgépbe, vagy egy mozsárba, és dolgozd össze krémesre. Ezután keverd hozzá annyi olívaolajat, hogy egy a pasztánál lazább, de még sűrű krémet kapj.
Fogyaszthatod azonnal, de el is teheted. Üvegben, ha a tetejére öntesz kb. 1 ujjnyi olívaolajat, hűtőben 2-3 hétig eláll. 

 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (20) desszert (122) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (27) húsok (110) ital (51) karácsony (42) kenyér (81) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (122) leves (52) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (63) pénteki gyors (46) reggeli (49) saláta (32) tipp (41) ünnep (39) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő