Babkrémes melegszendvics

Babkonzerv felturbózva

Nem hittem volna, hogy valaha történik velem olyan, hogy lejárat közeli konzervet találok a spejzban. 
1. Mert sosem tartok annyi tartós élelmiszert otthon, hogy évekig eléljek rajtuk, ha kitör az Apokalipszis.
2. Mert olyan hosszú a konzervek lejárati ideje, hogy addig lehetetlen nem felhasználni.
Most mégis találtam egy fehérbab konzervet, aminek 3 héten belül volt a szavatossága. A babkonzerv helyén egyébként melegszendvics krémnek kellett volna lennie - igen, van egy fajta, amit nagyon szeretek, és fűszerekkel feljavítva rendszeresen fogyasztok - ezért, hogy a csalódottságom ne legyen annyira nagy, és a melegszendvicsről se kelljen lemondanom, a babból szendvicskrém lett. 

babkremes_szendvics.JPG

Hozzávalók
4 szelet kenyér
4 szelet sajt
1 konzerv fehérbab
3 evőkanál házi salsa szósz (recept itt)
2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál Worchester szósz
1/4 teáskanál chilipehely

Elkészítés
A babról öntsd le a levét, jól csepegtesd le. Egy forró serpenyőben kevés olívaolajon kezd pirítani. Ahogy kezd színt kapni, add hozzá a paradicsompürét, a salsa szószt és kis lángon főzd krémesre. 
Végül fűszerezd Worchester szósszal, sóval és chilivel. Hagyd picit hűlni, majd botmixerrel pürésítsd. 
A kenyérszeleteket kend meg a babkrémmel, helyezd rájuk a sajtot, majd két kenyeret fordíts össze.
Kontakt grillben, vagy melegszendvics sütőben süsd meg a kenyereket. 

 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (20) desszert (123) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (27) húsok (110) ital (51) karácsony (42) kenyér (81) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (123) leves (52) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (63) pénteki gyors (46) reggeli (49) saláta (32) tipp (39) ünnep (39) vega (93) vendégváró (22) Címkefelhő