Házi salsa

Mártogatós, szendvicskrém, saláta, köret. A házi salsa sokféle módon felhasználható. 

A salsa szószt általában tortilla chips mellé kínálják, de sokkal izgalmasabb ez a paradicsom alapú mártás, mint gondolnád. Elkészíteni nagyon egyszerű, felhasználni viszont sok mindenhez lehet. Kínálhatod hagyományosan tortilla chipsszel, tejföllel keverkve lehet a tortilla vagy a taco szósza, de keverheted akár salátához is, csinálhatsz belőle melegszendvicset vagy feldobhatod bele a krumplipürét. 

hazi_salsa.jpg

Hozzávalók
3 érett paradicsom
1 nagy fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 lime leve
1 chili

Elkészítés
A zöldségeket pucold meg - ha szükséges - és darabold fel. Tegyél mindent a késes aprítóba, és a gépet pulzálva hajtva dolgozd össze, amíg teljesen apró nem lesz minden.
Tedd tálba és már kínálhatod is. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (20) desszert (123) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (27) húsok (110) ital (51) karácsony (42) kenyér (81) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (123) leves (52) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (63) pénteki gyors (46) reggeli (49) saláta (32) tipp (39) ünnep (39) vega (93) vendégváró (22) Címkefelhő