Citromos ricottás caramelle zsályás vajban

Szaloncukor alakú töltött tészta.

A caramelle a ravioli egyik fajtája, nevét cukorka formájáról kapta. A Párma környékére jellemző tészta egy tipikus, otthon készített tészta. Pármáról valószínű mindenkinek a sonka jut eszébe, de ez a tészta mégsem azzal készül. Hús helyett általában ricottával, vagy főtt burgonyával töltik. 

Ha érdekel a tésztakészítés, várlak Tésztaműhely workshopjaimon a Városi Konyha Gasztro Élménystúdióban (1094 Budapest, Ferenc krt. 40.). További információért írj a varosikonyha.blog@gmail.com címre. 
Következő workshop: 2020. február 1. 10:00 - 13:00

A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is. 

caramelle.JPG

Hozzávalók - 4 főnek
250 g durumliszt
3 tojás
250 g ricotta
1 marék reszelt parmezán
1 citrom leve és reszelt héja
2 evőkanál vaj
4-5 levél zsálya

Elkészítés
A ricottát keverd össze a parmezánnal, a citrom levével és reszelt héjával. Töltsd szilikon habzsákba, felhasználásig tedd a hűtőbe.
A lisztet borítsd egy deszkára, csinálj a közepébe egy nagy lyukat. Üsd bele a tojásokat, és egy villával dolgozd el őket. Lassan kezd el a tojásokhoz keverni a lisztet, majd ha összeálltak a hozzávalók gyúrj  egy homogén, rugalmas tésztát. A tésztát oszd négy részre, azokat a darabokat, amiket épp nem használsz, tekerd be folpakkba, nehogy kiszáradjanak. A tésztát nyújtsd ki közepesen vékonyra, majd vágd fel kb. 5x4 centis téglalapokra. A habzsákból nyomj mindegyik közepére egy kis csíkot a ricottás töltelékből. A tésztát tekerd fel, a két végét csippentsd össze, így formálj kis, szaloncukor alakú batyukat. 
A tésztát sós, lobogó vízben pár perc alatt főzd meg. Közben egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, dobd bele az összemorzsolt zsálya leveleket. A kész tésztát forgasd az ízes vajba. 
Reszelt citromhéjjal és/vagy parmezánnal megszórva tálald. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (20) desszert (123) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (27) húsok (110) ital (51) karácsony (42) kenyér (81) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (123) leves (52) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (63) pénteki gyors (46) reggeli (49) saláta (32) tipp (39) ünnep (39) vega (93) vendégváró (22) Címkefelhő