Pulykás szendvics lilahagyma lekvárral

Maradék pulykasült új köntösben.

A hétvégi sült pulykából maradt néhány szelet, azonban a vele sütött gyümölcsök, és a szaftja elfogyott. Mivel a pulykának így nincs nagyon íze és száraz is lenne, új életre keltettem. Némi fűszer és egyszerű hozzávaló kell, hogy maradékból újra valami finomságot készítsünk.

pulyka_burger.jpeg

Hozzávalók - 4 szendvicshez
4 hambuger buci (recept itt)
2 szelet maradék sült hús (nem csak pulyka lehet)
1 evőkanál rub fűszerkeverék (recept itt)
lilahagyma lekvár (recept itt)
2-3 evőkanál libazsír
2 szelet szalonna

Elkészítés
A maradék húst csíkozd fel, a szalonnát kockázd fel. A zsírt olvaszd fel egy serpenyőben, add hozzá a szalonnát és pirítsd meg. Amikor üveges, add hozzá a húst és a rub fűszerkeveréket, és pirítsd meg a húst is. Ha nagyon felvenné a zsírt, adj hozzá keveset, hogy szaftos legyen.
Amint ezzel kész vagy, jöhet az összeállítás: A bucit pirítsd meg, paolj rá egy adag húst, majd lilahagyma lekvárt. Locsold meg a hús szaftjával. 

Jó étvágyat!

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (20) desszert (119) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (109) ital (50) karácsony (42) kenyér (78) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (121) leves (50) négy szuper (23) nektek (48) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (49) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő