Almás-áfonyás gombakrém leves brie sajttal

Néhány maradékból is lehet különleges ízvilágú ételt készíteni.  

2019 utolsó 3 hete elég fájdalmas volt. Kezdődött egy begyulladt bölcsességfoggal, aminek a gyógyszeres kezelés nem használt, így fogműtét lett a vége. Azóta krémes-pépes étrendre vagyok ítélve. Se karácsonyi pulyka, se bejgli, se újévi lencse. A krémleves repertoáromat viszont lassan a tökélyre fejlesztem és szakácskönyvnyi mennyiségre duzzasztom. :D
Túl vagyok már a gyömbéres brokkolikrém levesen, a szerecsendiós sültpaprika krémlevesen, a szintén gyömbéres sárgarépa krémlevesen, a füstös burgonyakrém levesen. És még nincs vége a sornak, mert sajnos hosszú idő, míg a fogam helyén maradt hatalmas kráter begyógyul és visszatérhetek a normális étkezéshez. :( Ezzel viszont tökéletesen megoldottam a Karácsony utáni diétát - na persze, nem mintha terveztem volna, önszántamból még sohasem diétáztam. 
Ma itthoni maradékokból készítettem levest. Volt a spejzban néhány fonnyadt gomba és alma, a hűtőben egy kanál áfonyalekvár az üveg alján. Tejszín hiányában pedig brie sajttal krémesítettem a levest. Ne dobjatok hátast a hozzávalók hallatán, gondoljatok csak a karácsonyi pulyka töltelékére, abba is kerülhet hús, gomba és gyümölcsök. Ebben a levesben is nagyon jó harmóniában voltak egymással ezek a hozzávalók. 

almas-afonyas_gombakremleves.jpg

Hozzávalók - 2 főnek
4 fej gomba
fél fej vöröshagyma
4 dl hús- vagy zöldségalaplé
1 alma
1 kanál áfonyalekvár
2 szelet brie sajt
só, bors

Elkészítés
A hagymát és a gombát pucold meg, aprítsd fel. 
Egy lábosban hevíts kevés olajat, párold rajta üvegesre a hagymát. Add hozzá a gombát, párold együtt tovább. Amint a gomba összeesik, sózd. Várd meg, hogy levet eresszen, majd add hozzá az alaplevet. 
Pucold meg az almát, szeleted fel, add a lekvárral együtt a leveshez. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítsd, ha szükséges. Kis lángon félig lefedve főzd puhára. 
Ha kissé kihűlt a leves, botmixerrel pürésítsd, melegítsd vissza és olvaszd bele a 2 szelet brie sajtot. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (20) desszert (129) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (27) házimenza (49) húsok (115) ital (52) karácsony (42) kenyér (87) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (127) leves (54) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (72) pénteki gyors (46) reggeli (53) saláta (33) tipp (39) ünnep (44) vega (99) vendégváró (22) Címkefelhő