Kolbászos bulgur
Kolbászos bulgur

Néhány hozzávaló és egy serpenyő. Ennyi egyszerű ez az egytálétel. Balatonon kicsi a konyhám, ezért, ha oda megyek, mindig jól át kell gondolnom, mit fogok főzni. Előkaptam a régi családi szakácskönyveket, hogy egytálétel témában tovább fejlesszem magam, és ötleteket szerezzek. Ekkor jöttem rá,…

Görögdinnye gazpacho kéksajttal
Görögdinnye gazpacho kéksajttal

Görögdinnyés frissítő, amit nem csak levesként fogyaszthatunk, hanem egy beszélgetős este is iszogathatjuk, akár egy koktélt. A görögdinnyét nem csak magában enni jó, italok és levesek alapja is lehet. Ráadásul a legnagyobb meló vele a magozás, mert főzés nélkül egy mixer segítségével…

Lazac carbonara
Lazac carbonara

Cseréld a pancettát füstölt lazacra és egy igazán különleges tésztát készíthetsz! Az én imádott olasz séfemnek, Gennaro Contaldonak hamarosan új könyve jelenik meg. Az eddigiek sem rosszak, de ami most jön ..... csak TÉSZTA A-tól Z-ig rengeteg recepttel. Amit ő nem tud az olasz tésztakészítésről,…

Túrós batyu
Túrós batyu

Kovászos kelt tésztából, ami még másnap is puha. Ha túrós batyu, vagy kakaós csiga, nálam örök dilemma, hogy kelt-, vagy leveles tésztából készüljön. Vannak olyan pékségek, ahol mindkét változatban kapható mindkét süti, és, ha megkérdezik, hogy melyiket kérem, csak állok bambán, mert nem tudok…

Lekváros butka
Lekváros butka

Puha, omlós, és másnap is finom. Gyerekkoromban a bukta mindig nagy csalódás volt, mert száraz volt, a lekvárt  - ami nem is igazi lekvár - pedig nagyítóval kellett keresni benne. Mégis újra és újra beleestem abba a hibába, hogy buktát kértem reggelire, mert az illata annyira csábító volt.Azt…

Kenyérünnep
Kenyérünnep

Augusztus 20-a az új búzából sütött első kenyér ünnepe is.  Az Államalapítás ünnepe mellett augusztus 20-a gasztronómiai szempontból is kiemelkedő nap. Minden évben erre a napra, vagyis Szent István napjára sütötték a tavasszal vetett, júliusban aratott búzából készült kenyeret. A hagyomány szerint…

Pulled pork taco
Pulled pork taco

A legfinomabb, lassan sült serétshús tex-mex módra.  Annyira szeretem a külföldieknek tartott workshopjaimat. A világ szinte minden tájáról jártak már nálam, ami lehetőséget ad arra, hogy megismerjek más kultúrákat és természetesen a gasztronómiát. Az utóbbi hónapokban több mexikói vendégem is…

Tépett csirkés tortilla
Tépett csirkés tortilla

Fűszeres, omlós csirke zöldségekkel, tortillába tekerve. A kenyérfélék világában a laposkenyerek a legegyszerűbben elkészíthető változatok. A kenyérkészítés ősi módja, a világon szinte mindenhol megtalálható, egyfajta köretként szolgál, hiszen tölthetjük (pita), tunkolhatjuk (naan), vagy…

Madeleine
Madeleine

A cuki francia, kagyló alakú teasütemény. Ha édességről van szó, a franciák megadják a módját: maracon, canelé, madeleine. Mind finom és egyben a szemet is elkápráztató kis sütemények. A madeleine igazi királyi desszert, ugyanis először XV. Lajos számára készítették. A mai formáját azonban csak a…

Házi passata
Házi passata

Az olasz paradicsomszószt, ami minden ragu és paradicsomos étel alapja, házilag is könnyen elkészíthetjük.  A paradicsom az olasz konyha nélkülözhetetlen alapanyaga, de bármennyire is hihetetlen Olaszországban nem mindenhol főznek vele. Mivel északon, az Alpokban alacsony a napsütéses órák száma,…

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő