Befőzés gyorsan, egyszerűen
Befőzés gyorsan, egyszerűen

Felejtsd el a bolti lekvárt! 30 perc alatt finom dzsemeket készíthetsz otthon. Emlékszem, gyerekoromban mindig az anyukám telkén készültek a lekvárok. Volt egy hatalmas fazekunk és egy óriási fakanalunk kifejezetten lekvárkészítéshez. Napokon keresztül nem csináltunk mást, csak gyümölcsöt…

Bundázott hal angol muffinnal
Bundázott hal angol muffinnal

A fish burger és a fish and chips keveréke.  Amikor olyan tésztát készítek, amit hosszabb ideig tart megformázni (pl. mini makaróni, vagy penne), általában valamilyen tésztás/olasz kajás videót, tévéműsort nézek. Múlt héten trofie készítés közben azonban Jamie Oliver 15 perces kajáira bukkantam,…

Baguette - élesztő vs kovász
Baguette - élesztő vs kovász

Azonos recept, azonos módszer, de különböző "kelesztő". Vajon melyikkel lesz jobb baguette? Évek óta sütök kovászos kenyeret, mert sokkal finomabb. De emellett élesztőt is használok főként kelt tésztákhoz, olykor szeretek azonban kísérletezni és kiváltani az élesztőt kovásszal: kipróbálni, milyen…

Ezerarcú levendula
Ezerarcú levendula

A levendula nem csak a kertünket, balkonunkat teszi szebbé, a konyhában is számos módon felhasználhatjuk. Évek óta járunk Tihanyba levendulát szedni, ahol - lévén nincs kertünk - be tudjuk szerezni a következő szezonig elegendő mennyiséget. Ebből kerülnek kis csokrok a lakásba, az autóba, de…

Lángos kovásszal
Lángos kovásszal

A legjobb strandkaja, amit otthon is elkészíthetsz. Vége a sulinak, itt a strandidő, így sehova sem vágyok jobban, mint a Balaton partjára, vagy inkább a Balaton közepére (egy hajón). A Balatonnal pedig kéz a kézben együtt jár a lángos is, mert ez a legjobb strandkaja. A balatoni kiruccanás ugyan…

Csevapcsicsa
Csevapcsicsa

Délkelet-Európa fasirtja, ami általában grillen készül. A volt jugoszláv államokban bárhova is utazzunk, mindehol találkozhatunk a csevappal, vagyis a helyi paprikával és fokhagymával fűszerezett fasirttal. Nincs olyan étterem, ahol ne lenne az étlapon, helyenként változó, hogy mivel kínálják:…

Grill 1x1
Grill 1x1

Mit, hogyan grillezzünk. A gyerekkorom tábortüzes szalonnasütéseit mára a grillezés váltotta fel. Ha nyár, akkor nem maradhat el a grillparty sem, de mit is süssünk, ha túllépnénk a nyásra húzott szalonnán. :DSzubjektív lista jön a kedvenceimmel.  SaslikA zöldséges-húsos nyársak igen népszerűek…

Ajvár
Ajvár

A balkán konyha paprika alapú kréme, amit húsok mellé kínálnak.  Először Horvátországban kóstoltam ajvárt, amit húsok - csevapcsicsa, sült malac - mellé kínálnak. A '90-as évek elején, amíg nem volt kész a tengerpartra vezető autópálya, a hegyeken keresztül lehetett eljutni az Adriára. Az úton…

Brioche fagyi
Brioche fagyi

Végre Budapesten is kapható a péksütiben felszolgált fagyi, vagyis a Brioscia con Gelato. Tényleg itt a nyár és a fagyi szezon! A legnagyobb melegben egész nap tudnék csak fagyit enni. Szerencsére van is miből válogatni, hiszen rengeteg finom és különleges ízt találhatunk a fagyizókban, sőt már a…

Avokádó pesto
Avokádó pesto

Avokádó krém olasz ízvilággal.  A guacamolet, vagyis a mexikói avokádó krémet szerintem mindenki ismeri. De nem csak ezt a mártogatós készíthetjük avokádóból, hanem az olasz ízvilág is jól áll neki. Pestot szinte mindenből lehet csinálni, így avokádóból is, amit összeforgathatunk tésztával,…

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (118) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (105) ital (50) karácsony (35) kenyér (76) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (120) leves (47) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (46) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő