Epres-ricottás pohárkrém
Epres-ricottás pohárkrém

Tavaszi könnyű desszert eperrel és egy kevés rózsavízzel. Maradékmentésként készült ez a desszert, mert volt egy fél doboz nyitott ricottám, de izagából sokkal sűrűbben megcsinálhatnám. Szezonális gyümölcsökkel és a hozzájuk passzoló ízvilággal variálható, így az évnek bármely szakában össze lehet…

Tépett húsos szendvics
Tépett húsos szendvics

A legjobb maradékmentő, ha a sülthúsból másnap szendvics lesz.  Nem csak Húsvét után fordul(hat) elő, hogy túlterveztünk magunkat, és marad egy csomó kaja. Ilyenkor érdemes körülnézni a hűtőben, és felbodni azokat az alapanyagokat, amiket néhány nappal ezelőtt még ízletesen nyammogtunk, de mondjuk…

Francia bundáskenyér
Francia bundáskenyér

Ricottával és eperrel töltött budáskenyér édes-fahéjas tojásban sütve. Gyerekkoromban a bundáskenyér főzelék feltét volt. Akkor nem is gondoltam volna, hogy ilyen finom reggeli/uzsonna lehet belőle. A klasszikus verzió a Nutellával töltött, én így tavasszal azonban szeretek egy kicsit könnyebb…

Medvehagyma pesto
Medvehagyma pesto

Szezonban cseréld le a bazsalikomot medvehagymára! Medvehagyma szezonban szinte kötlező pestot készíteni. Gyors és egyszerű, ráadásul rengeteg mindenhez felhasználhatod: lehet tészta szósz, húspác, pite töltelék, vagy akár szendvicskrém is. Összekeverheted ricottával, sajtkrémmel, feldobhatod vele…

Colomba Pasquale
Colomba Pasquale

A galamb formájú húsvéti kalács a Panettone kistestvére. Húsvétkor minden olasz családban megsütik.  A Colomba Pasquale a második leghíresebb olasz, ünnepi kalács a Panettone után. Az 1930-as években az a milánói cég sütötte meg először, akik a Panettonet is készítették, hogy legyen egy méltó,…

Szardiniai narancsos ricottás tortácskák
Szardiniai narancsos ricottás tortácskák

A túrótorta olasz verziója, amit Húsvétra naranccsal ízesítve sütnek. Az olasz túró, vagyis a ricotta számos sütemény alapja. Kerülhet a tésztába, vagy töltelékként is fel lehet használni. Gazdagíthatjuk kandírozott citrommal, naranccsal, vagy citrusok friss héjával. Süthetjük, de pohárkrém, vagy…

Casatiello Napoletana
Casatiello Napoletana

Nápolyi kenyér szalámival és sajttal töltve. Ez a koszorú alakú kelt tészta egyet jelent a nápolyi emberek számára a Húsvéttal. A zsírral készült, puha rusztikus kenyér egy család asztaláról sem hiányozhat az ünnepekkor. Jellemzően Húsvét hétfőn fogyasztják, nem csak otthon, hanem akkor is, ha…

Torta Pasqualina
Torta Pasqualina

Ez a liguriai Húsvéti torta a régió legnépszerűbb ünnepi étele. Liguria a legkisebb olasz régió, egy keskeny partszakasz az ország északi részén. A tenger és a hegyek (Mare e Monti) találkozása igen változatossá teszik az itteni konyhát: sok a friss zöldség, és a fűszer. Ez a bazsalikom pesto és a…

Bárány ragu Pugliából
Bárány ragu Pugliából

Olaszországban sehol sincs Húsvét lassan sült, zöldséges bárány ragu nélkül. Olaszországban igen kedvelt a bárányhús, amit régiónként más-más módon készítenek el. A közös bennük azonban, hogy mindig lassú tűzön főzik, így lesz a hús igazán omlós és ízletes. Puglia régióban krumplival és…

Darázsfészek
Darázsfészek

Kelt tésztás desszert, ami egy jó leves után akár főétel is lehet.   A családomban mindig is egy népszerű étel volt a darázsfészek, amit általában hétvégén készített az anyukám és egy gulyás, vagy babgulyás után ettünk. Az osztálytársaim, amikor meséltem nekik erről kelt tésztás fogásról, sosem…

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (118) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (105) ital (50) karácsony (35) kenyér (76) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (120) leves (47) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (46) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő