Zöldség curry kuszkusszal
Zöldség curry kuszkusszal

Curryt nem csak húsokkal készíhetünk, hanem friss, roppanós zöldségekkel is. Igazi színkavalkád lesz a serpenyőben, ha sok, különböző zöldséget dobsz bele. A zöld curry szósz lágy íze pedig nagyon illik a kicsit megpárolt, de még roppanós zöldségekhez. A curryt hagyományosan rizzsel tálalják, de…

10 perces saláta
10 perces saláta

Csak nézd meg, hogy mi van otthon és keverd össze őket egy tálban.  Lehet, hogy ez nem is számít főzésnek, és nem a gasztronómia csúcsa, de van, hogy nekem sincs kedvem/időm a nagy főzésekhez. Ilyenkor jól jönnek a hűtőben és a spejzban található finomságok, amikből 10 perc alatt finom saláta…

Fokhagymás-chilis cukkini krémleves
Fokhagymás-chilis cukkini krémleves

Tavaszhívogató krémleves, amihez csak három hozzávaló kell. Néha a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak. Csupán néhány hozzávaló kell ahhoz, hogy szuper ízeket varázsoljunk az asztalra. Ahogy Gennaro Contaldo mondja: "Minimum ingredients, maximum flavor." Ez a cukkini krémleves is pont ilyen: a…

Kókuszos tejberizs korianderes mangószósszal
Kókuszos tejberizs korianderes mangószósszal

Egy különleges ízvilágú desszert, nem csak különleges alkalmakra. A barátaim - meg sokak, akikkel beszélgetni szoktam - számára a legnagyobb problémát nem a főzés okozza, hanem az, hogy kitalálják, mit is készítsenek. Ezért sokszor kérdezik tőlem, én honnan szerzek ötletet, vagy hogyan találom ki,…

Zöld curry pasta
Zöld curry pasta

Őrölt és friss fűszerek keveréke, ez igazi ízbomba, ami a thai konyha egyik alapvető ízesítője.  A legtöbbször zöld curryt készítek, mert ízben ezt szeretem a legjobban (egyébként létezik még piros, amihez piros chilit és paradicsomot is adnak, a sárga pedig a kurkumától lesz narancs színű). A zöld…

Reggeli energiabomba
Reggeli energiabomba

Avokádó, mozzarella, buggyantott tojás és friss pékárú. Ennél több, nem is kell reggelire! Szeretek reggelizni. Leülni a bőségesen megterített asztal mellé, és lassan eszegetni mindenből egy kicsit. Serrano sonka, olasz szalámi, bivaly mozzarella, camembert, paprika, friss és szárított paradicsom,…

Churros, a spanyol fánk
Churros, a spanyol fánk

Édes bűnözés spanyol módra, fahéjas cukorba forgatott fánkrudakkal, melyeket még csokiba is kell mártani.  A fánk szezon jó okot ad arra, hogy ne mondjunk nemet a fánkra, és ehessünk mindenféle finomságot. Lehet szalagos, csöröge, túró, amerika, töltött, vagy akár a churro is. A spanyoloknak…

Keksz mánia
Keksz mánia

Lehet szögletes, kerek, töltött, csokis, édes, vagy akár sós is, egytől-egyig finom! Gyerekkorom óta imádom a kekszeket. Volt is egy keksz nyomónk (mi csak így hívtuk), amibe be kellett tölteni a keksz masszát, majd az aljára különböző fejeket erősítve más-más formákra lehetett belőle kinyomni a…

Ricottás cékla ravioli
Ricottás cékla ravioli

Halvány mályva színű tészta, fehér töltelékkel, amit zöld szósszal fejelhetsz meg. Igazi színkavalkád a tányéron.  A töltött tészta a kedvencem, azon belül is a ravioli. Nem véletlen, hogy a legelső blog bejegyzésem is a ravioliról szólt. A töltött tésztáknak szerintem nagyon jól áll, ha színezett,…

Spenót pesto
Spenót pesto

A pesto legtöbbször egyet jelent a bazsalikomos változattal, de többmindenből készíthetjük, mint elsőre gondoljuk. A bazsalikom pesto Genovából származik, mert a környék jellegzetes terményeit - bazsalikom, fenyőmag, parmzán, fokhagyma - felhasználva készítették el. Ezért is hívják Pesto alla…

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő