Fűszeres sült csirkemell gránátalmás kuszkusszal
Fűszeres sült csirkemell gránátalmás kuszkusszal

Egy egyszerű sült csirkét is feldobhatunk, csak néhány fűszer és egy jó köret kell hozzá. Friss és ropogós a gránátlamás kuszkusz, a lédús gyümölcs jól illik a szárnyasokhoz. A csirkét nagyon sokféle fűszerrel, fűszerkeverékkel lehet ízesíteni, szinte minden jól megy hozzá, így sosem lesz unalmas.…

Tejszínes póráhagyma leves krutonnal
Tejszínes póráhagyma leves krutonnal

A gőzölgő levesnél már csak az a jobb, ha friss, roppanós levebetétet készítünk bele.  Ha hagymalevesről van szó, mindenkinek a vöröshagymából készített angol/francia verzió jut eszébe, amit jó sok sajttal és pirítóssal eszünk. Imádom azt is, de a póréból is nagyon jó levest főzhetünk. Íze lágyabb,…

Görög joghurtos padlizsánsaláta
Görög joghurtos padlizsánsaláta

Egy saláta, amit ehetünk melegen, vagy hidegen, lehet köret, vagy akár önálló vacsora is. Szeretem azokat az ételeket, amiket többféle képpen fogyaszthatunk. Szobaton sülthús mellett volt köret, vasárnap pedig vacsorára ettük meg a maradékot. Nekem ez a saláta olyan könnyű és frissítő, amiből…

Zöldséges rizstészta
Zöldséges rizstészta

Ezt az ázsaiai ihletésű egytálételt akkor készítem, ha tényleg csak 15 percem van összebodni az ebédet.  A héten egy privát worlshopot is tartottam egy ausztrál lánynak. Sokat beszélgettünk arról, hogy vajon miért nem főznek - többet - a fiatalok. Ő első "kifogásnak" az időt hozta fel, majd rögtön…

Pulykanyak leves grízgaluskával
Pulykanyak leves grízgaluskával

Ha kint havazik, melegítsd fel magad egy finom levessel. Ha hideg van és havazik, mindig arra vágyom, hogy az osztrák hegyekben síelhessek. A síeléshez pedig szorosan hozzátartozik a "hüttézés", és a gőzölgő leves ebédidőben. A síelés még várat magára idén, de a hütte hangulatot meg tudtam idézni.…

Zöld pestós pappardelle
Zöld pestós pappardelle

Tészta és pestó, az egyik legjobb párosítás. A pappardelle a toszkán régió egyik legkedveltebb tésztája, a metéltek sorát gazdagítja. Neve az olasz pappara, vagyis habzsol szóból ered. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálam jöhet bármilyen formájú tészta, nem csak a pappardellét habzsolom be.…

Cékla gnocchi mandarinos, rozmaringos vajjal
Cékla gnocchi mandarinos, rozmaringos vajjal

Nem csak a házi durumtészta, a gnocchi is lehet színes.  A gnocchi eredetileg főtt krumplival készül, de a burgonya többféle zöldséggel helyettesíthető. Kiválthatjuk édesburgonyával, sütőtökkel, vagy céklával, amivel most én is elkészítettem. A krumpli ilyenkor már nem mindig jó,  ráncos, vagy…

Tagliatelle eredi gombával és parmezánnal
Tagliatelle eredi gombával és parmezánnal

 Ebéd 20 perc alatt friss tésztából erdei gomákkal. Lehet bármilyen drága robotgépem, jó minőségű késem, vagy szuper serpenyőm, akkor is a tésztagépem lesz a konyhám legszeretettebb darabja. Nagyon sokat használom, nem csak a tészta nyújtására, hanem a formázására is hiszen az alapgéphez járó…

Narancsos, gránátalmás csirkesaláta
Narancsos, gránátalmás csirkesaláta

Salátát télen is ehetünk, ráadásul déli gyümöcslökkel még izgalmasabbá tehetjük. A karácsonyi lakomák és az újévi lencse után már alig vártam, hogy valami üdítően friss kerüljön az asztalra. Ezért ma egy gyors salátát dobtam össze a karácsonyra vett, de megmaradt gyümölcsökből és a Zakopaneból…

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (97) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (21) húsok (85) ital (46) karácsony (33) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (101) leves (36) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (41) pénteki gyors (46) reggeli (34) saláta (25) tipp (32) ünnep (32) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő