Gombás töltött csirkecomb
Gombás töltött csirkecomb

Gomba, csirke, rizibizi. Könnyű, vasárnapi ebédnek való fogás. A csontos csirkecomb bőre alá sokféle finomságot lehet tölteni, egyik kedvencem a gombával készül. A gyerekkoromat idézi, mert ez volt az első étel, aminek az elkészítésében segíthettem a anyukámnak. A tölteléket összekutyulni, majd…

Paprikás krumpli
Paprikás krumpli

A paprikás krumpli finomabb, ha bográcsban készül, de néhány trükkel otthon is füstös ízt adhatunk az ételnek. Paprikás krumplit mi mindig a telken, bográcsban főztünk tavasszal, amikor kitakarítottuk a házat és rendbe tettük a kertet. Ezért nekem az igazi, jó füstös, amit nem csak a kolbásznak…

Klasszikus csirkepaprikás
Klasszikus csirkepaprikás

Egy magyar klasszikus nokedlivel, csemegeuborkával. Ahogy azt kell! Magyar ételeket ritkán főzök, de mivel a külföldieknek tartott workshopjaimon rengeteget mesélek a magyar konyháról és a klasszikus magyar ételekről, megjött a kedvem ezekhez a fogásokhoz. Csirkepaprikást ugyan szoktam csinálni, de…

Kuszkusz puding mogyoróvajjal és áfonyával
Kuszkusz puding mogyoróvajjal és áfonyával

Puding kicsit másképp, durumbúza darából, vagyis kuszkuszból. Kuszkuszt először a kétezres évek elején Tunéziában ettem, ahol a barátnőmmel nyaraltunk. Az volt az első barátnős nyaralásunk, és örök emlék marad. Az érkezéskor farkas éhesen benyomott pizza a szálloda bárjában, ami annyira száraz…

Paradicsomos kenyérleves
Paradicsomos kenyérleves

Csak négy hozzávaló és a szikkadt kenyérből egy új ételt készíthetsz. Ételt nem dobunk ki. Ezért én is igyekszem minden maradékot felhasználni valamilyen újabb formában, ha már nem esszük meg. Amikor gyerek voltam, a spejzunkban volt egy nagy zsák, amiben a szikkadt kenyeret gyűjtöttük. Ebből egy…

Kovászos fougasse
Kovászos fougasse

A provence-i laposkenyér egy levélre hasonlít, készítik különböző fűszerekkel és olívabogyóval is. A francia laposkenyeret legtöbben a focaccia-hoz hasonlítják, de az olaszok verziója vastagabb, tartalmasabb, és többféle képpen variálható. Ugyan az olívabogyóval nagyon gazdag fougasse-t süthetünk,…

Tejszínes póréhagyma leves krutonnal
Tejszínes póréhagyma leves krutonnal

A gőzölgő levesnél már csak az a jobb, ha friss, roppanós levebetétet készítünk bele.  Ha hagymalevesről van szó, mindenkinek a vöröshagymából készített angol/francia verzió jut eszébe, amit jó sok sajttal és pirítóssal eszünk. Imádom azt is, de a póréból is nagyon jó levest főzhetünk. Íze lágyabb,…

Görög joghurtos padlizsánsaláta
Görög joghurtos padlizsánsaláta

Egy saláta, amit ehetünk melegen, vagy hidegen, lehet köret, vagy akár önálló vacsora is. Szeretem azokat az ételeket, amiket többféle képpen fogyaszthatunk. Szobaton sülthús mellett volt köret, vasárnap pedig vacsorára ettük meg a maradékot. Nekem ez a saláta olyan könnyű és frissítő, amiből…

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő