Konyakos-gyümölcsös marha
Konyakos-gyümölcsös marha

Omlós marhahús szeletek egy igazán különleges mártásban.   Nagyon szeretek ragukat készíteni, mert csak össze kell dobni egy lábosban, majd kis lángon elrotyog magában, amíg kész nem lesz. Azt, hogy mivel fűszerezzük, mindig variálhatjuk. A marhahúshoz én most gyümölcsöket választottam. Tavaly…

Az én gyrosom házi pitában
Az én gyrosom házi pitában

Fűszeres hús és zöldségek házi buciba töltve.   A múlt hét a maradékmentésről szólt a konyhámban. Ezért készültek a ricotta krémek, és a pitát is azért sütöttem, hogy pár megmaradt dolgot fel tudjak használni.A pitából nem igazi gyros lett, mert ecetes káposzta salátát egyik utcai gyros árus sem…

Cruffin
Cruffin

A croissant és a muffin találkozása, ez a croffin. Persze, hogy amerikai őrület a cruffin. :)  Először tavasszal hallottam róla Paul Hollywood City Bakes (A város ízei) című műsorában. A neves angol pék utazásai során a különböző kenyereket és pékárukat kutatja fel. San Fraciscoban járva mutatja be…

Ricotta krémek - variációk egy témára
Ricotta krémek - variációk egy témára

Desszertek maradékmentéssel.  Te mit teszel, ha van egy csomó maradék a hűtőben, amik önmagukban igazából semmire sem elegendők? Nálam ilyenkor beindul a boszorkánykonyha és jöhetnek a cseppet sem boszorkányos ötletek ezek felhasználására. Ma kiürítettem az összes kis dobozkát az elmúlt napokban…

Pita
Pita

A görög laposkenyér.  Azt szeretem a kenyérben, hogy annyira sokszínű, felhasználása pedig változatos. Lehet édes és sós, kicsi és nagy, kerek és hosszúkás, buci és lapos. Ez utóbbi a kenyér legősibb formája, melyet ma is sok nemzet készít. Pita, naan, tortilla olyan, nagyon forró, vas felületen…

A legegyszerűbb fehérkenyér
A legegyszerűbb fehérkenyér

Egyszerű, de annál finomabb kenyér, ami a vajtól lesz puha és omlós. A november 1-jei hosszú hétvégén úgy jártam, hogy rosszul becsültem meg a kenyérfogyasztást, és elfogyott a hét közepén sütött kovászos. Mivel gyorsan kellett valami vacsira, nem volt idő kovászolni, de élesztő is mindig van…

Zöldborsós-tejszínes karaj
Zöldborsós-tejszínes karaj

Egyszerű, finom fogás ebédre. Néha nem is értem magam, miért nem szoktam változatosabban készíteni a karajt. Miért elsőként a csirke jut eszembe, ha gyorsan szeretnék ebédet készíteni, holott minden más húst jobban szeretek. Valamiért szegény sertés és marha háttérbe szorul, pedig egyiket sem…

Liba aprólék leves töltelékkel
Liba aprólék leves töltelékkel

November a liba hónapja. Készítsd a levest liba aprólékból! Tavaly Márton napon megfogadtam, hogy nem csak az év ezen szakában fogok libát enni. Hát, ez nem jött össze, mert utoljára tavaly ilyenkor készítettem libás fogásokat. Most viszont bepótólom a lemaradást és nem csak november 11-e lesz a…

Blini tőkehal krémmel
Blini tőkehal krémmel

Orosz, sós palacsinta könnyű halkrémmel. Horvátországból hoztam egy kis üvegben halkrémet, amiről nem igazán tudtam, hogy mi, csak jól nézett ki. Sajnos a csomagolás szebb volt, mint a tartalom. Mint utólag kiderült, tőkehal pástétom volt, melyben eléggé csínján bántak a fűszerekkel. Inkább tűnt…

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon

Femina

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

 

A házi durumtésztából készült ételek támogatója:

epm_logo_rgb_124_37_41.png 

és Instagramon is!

Címkék

bbq (19) befőzés (22) desszert (139) fűszer (24) gasztro túra (10) halak (29) házimenza (49) húsok (117) ital (53) karácsony (42) kenyér (92) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (132) leves (59) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (81) pénteki gyors (45) reggeli (53) saláta (35) tipp (41) ünnep (44) vega (102) vendégváró (23) Címkefelhő