Konyakos-gyümölcsös marha

Omlós marhahús szeletek egy igazán különleges mártásban.  

Nagyon szeretek ragukat készíteni, mert csak össze kell dobni egy lábosban, majd kis lángon elrotyog magában, amíg kész nem lesz. Azt, hogy mivel fűszerezzük, mindig variálhatjuk. A marhahúshoz én most gyümölcsöket választottam. Tavaly karácsony táján láttam az angol Herbert Brothers egyik műsorát. A Tom és Henry hentes családból származik, de a pék mesterséget is kitanulták, így elképesztő fogásokat készítenek. Ők adták az ötletet ahhoz, hogy a marhát különböző gyümölcsökkel kombináljam. Biztos, hogy nem először készítettem, mert isteni lett. 

konyakos_marha.jpg

Hozzávalók - 2 főnek
40 dkg marha comb
0,5 dl konyak
0,5 dl víz
1 marék aszalt vörösáfonya
2 evőkanál darabos meggy jam
só, bors, rozmaring, olaj

Elkészítés
A húst szeleteld fel, majd egy forró serpenyőben kevés olajon süsd le mindkét oldalát. Öntsd fel a konyakkal, nagy lángon hagyd, hogy az alkoholtartalma elillanjon. Ekkor add hozzá a vizet is, az áfonyát, a jam-et. Sózd, borozd, és ízesítsd rozmaringgal. Fedő alatt, kis lángon főzd 2-3 óra alatt puhára.
Főtt, vajon átforgatott burgonyával tálald. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (20) desszert (119) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (108) ital (50) karácsony (41) kenyér (76) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (120) leves (47) négy szuper (23) nektek (48) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (47) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő