Az én gyrosom házi pitában

Fűszeres hús és zöldségek házi buciba töltve.  

A múlt hét a maradékmentésről szólt a konyhámban. Ezért készültek a ricotta krémek, és a pitát is azért sütöttem, hogy pár megmaradt dolgot fel tudjak használni.
A pitából nem igazi gyros lett, mert ecetes káposzta salátát egyik utcai gyros árus sem tesz bele, és a joghurtos szósz ízesítése is más, de azért az én itthoni verzióm is megállta a helyét. 

gyros_pitaban.jpg

Hozzávalók - 2 gyroshoz
negyed csirkemell
mediterrán fűszerkeverék
kedved szerint zöldségek (nálam most paradicsom, lilahagyma, nyers lilakáposzta, ecetes káposzta saláta)
fél pohár joghurt
mártogatós fűszer

Elkészítés
A csirkemellet kockázd fel, forgasd össze a 1-2 evőkanál mediterrán fűszerkeverékkel és 2 evőkanál olajjal. Hagyd pácolódni legalább 1 órát, de akár egész éjszakát is pihentetheted a fűszerben. 
A joghurtot keverd össze 1 teáskanál mártogatós fűszerrel. 
A csirkét forró serpenyőben pirítsd meg. ha elkészült, összeállíthatod a gyrost: a pitát töltsd meg a hozzávalókkal, majd locsold meg a joghurtos mártással. 

A hozzávalókat variálva, készítsd el te is a saját otthoni gyros változatod. :)

A fűszereket megtaláljátok a Fűszerész webshopjában.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (20) desszert (119) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (108) ital (50) karácsony (41) kenyér (76) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (120) leves (47) négy szuper (23) nektek (48) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (47) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő