Fűszeres hús és zöldségek házi buciba töltve. Â
A múlt hét a maradékmentésről szólt a konyhámban. Ezért készültek a ricotta krémek, és a pitát is azért sütöttem, hogy pár megmaradt dolgot fel tudjak használni.
A pitából nem igazi gyros lett, mert ecetes káposzta salátát egyik utcai gyros árus sem tesz bele, és a joghurtos szósz ÃzesÃtése is más, de azért az én itthoni verzióm is megállta a helyét.Â
Hozzávalók - 2 gyroshoz
negyed csirkemell
mediterrán fűszerkeverék
kedved szerint zöldségek (nálam most paradicsom, lilahagyma, nyers lilakáposzta, ecetes káposzta saláta)
fél pohár joghurt
mártogatós fűszer
ElkészÃtés
A csirkemellet kockázd fel, forgasd össze a 1-2 evÅ‘kanál mediterrán fűszerkeverékkel és 2 evÅ‘kanál olajjal. Hagyd pácolódni legalább 1 órát, de akár egész éjszakát is pihentetheted a fűszerben.Â
A joghurtot keverd össze 1 teáskanál mártogatós fűszerrel.Â
A csirkét forró serpenyÅ‘ben pirÃtsd meg. ha elkészült, összeállÃthatod a gyrost: a pitát töltsd meg a hozzávalókkal, majd locsold meg a joghurtos mártással.Â
A hozzávalókat variálva, készÃtsd el te is a saját otthoni gyros változatod. :)
A fűszereket megtaláljátok a Fűszerész webshopjában.