Az én gyrosom házi pitában

Fűszeres hús és zöldségek házi buciba töltve.  

A múlt hét a maradékmentésről szólt a konyhámban. Ezért készültek a ricotta krémek, és a pitát is azért sütöttem, hogy pár megmaradt dolgot fel tudjak használni.
A pitából nem igazi gyros lett, mert ecetes káposzta salátát egyik utcai gyros árus sem tesz bele, és a joghurtos szósz ízesítése is más, de azért az én itthoni verzióm is megállta a helyét. 

gyros_pitaban.jpg

Hozzávalók - 2 gyroshoz
negyed csirkemell
mediterrán fűszerkeverék
kedved szerint zöldségek (nálam most paradicsom, lilahagyma, nyers lilakáposzta, ecetes káposzta saláta)
fél pohár joghurt
mártogatós fűszer

Elkészítés
A csirkemellet kockázd fel, forgasd össze a 1-2 evőkanál mediterrán fűszerkeverékkel és 2 evőkanál olajjal. Hagyd pácolódni legalább 1 órát, de akár egész éjszakát is pihentetheted a fűszerben. 
A joghurtot keverd össze 1 teáskanál mártogatós fűszerrel. 
A csirkét forró serpenyőben pirítsd meg. ha elkészült, összeállíthatod a gyrost: a pitát töltsd meg a hozzávalókkal, majd locsold meg a joghurtos mártással. 

A hozzávalókat variálva, készítsd el te is a saját otthoni gyros változatod. :)

A fűszereket megtaláljátok a Fűszerész webshopjában.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon