Ricotta krémek - variációk egy témára

Desszertek maradékmentéssel. 

Te mit teszel, ha van egy csomó maradék a hűtőben, amik önmagukban igazából semmire sem elegendők? Nálam ilyenkor beindul a boszorkánykonyha és jöhetnek a cseppet sem boszorkányos ötletek ezek felhasználására. 
Ma kiürítettem az összes kis dobozkát az elmúlt napokban összegyűlt maradékoktól.
Volt a hűtőben:
-ricotta-mascarpone krém (1:1 arányban) a hétvégi Pizzaműhely workshopról (ezt fehér alapnak használtuk)
-lemond curd, ami sütibe került, de sok lett 
-mascapronés sós karamell krém (1:1 arányban), ami szintén egy sütihez készült
Ezekből kétféle pohárkrémet "katyvasztottam" 5 perc alatt.

ricotta_kremek.jpg

Ricotta krém 1.
A Pizzaműhelyről maradt ricotta krém nagyobb részét (kb. 5 púpozott evőkanál) összekevertem a maradék lemon curddel (ez is kb. 5 púpozott evőkanálnyi volt).
Babapiskótát összetörtem és pohárba rétegeztem a krémmel.

Ricotta krém 2.
A maradék mascarponés sós karamell krémet (kb. 2 púpozott evőkanál) összekevertem 2 púpozott evőkanál ricotta krémmel. 
Ezt a felturbózott karamell krémet is tört babapiskótával rétegeztem annyi különbséggel, hogy a piskótát itt meglocsoltam vanília aromával. 

Ha a krémeket is elkészítenéd, recepteket itt találsz:
Lemond Curd
Sós karamell krém

Babapiskóta helyett pedig használhatsz bármilyen kekszet. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (20) desszert (119) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (108) ital (50) karácsony (40) kenyér (76) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (120) leves (47) négy szuper (23) nektek (48) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (47) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő