Blini tőkehal krémmel

Orosz, sós palacsinta könnyű halkrémmel.

Horvátországból hoztam egy kis üvegben halkrémet, amiről nem igazán tudtam, hogy mi, csak jól nézett ki. Sajnos a csomagolás szebb volt, mint a tartalom. Mint utólag kiderült, tőkehal pástétom volt, melyben eléggé csínján bántak a fűszerekkel. Inkább tűnt főtt, villával áttört halpürének, mint pástétomnak. Felturbóztam hát egy kicsit, és egy szuper krémet csináltam belőle, amihez kis bliniket sütöttem.

blini_tokehal_kremmel.jpg

Hozzávalók a tőkehal krémhez
50 g tört tőkehal
100 g sajtkrém
20 szem fekete olajbogyó
fél citrom leve
kevés petrezselyem

Hozzávalók a blinihez - kb. 16 db
170 g liszt
1 teáskanál szárított élesztő
1 felvert tojás
250 ml tej

Elkészítés
A blini hozzávalóit keverd össze, majd egy órát pihentesd. 
A tőkehalat tedd egy tálba (ha friss tőkehalfiléd van, serpenyőben süsd meg kicsit, majd törd össze), keverd össze a sajtkrémmel. Locsold meg a citromlével, add hozzá az előzőleg negyedelt olívabogyót, majd sózd. Újra keverd össze. Felhasználásig tedd hűtőbe. 
A palacsintaserpenyőt hevítsd fel. A blini tésztájából kis mérőkanállal tegyél egy adagot a sütő közepére. Pár perc alatt süsd meg mindkét oldalát. Így járj el a tészta teljes mennyiségével. 
A petrezselymet aprítsd fel, add a halkrémhez, majd a blinik közepére halmozva, citromkarikákkal díszítve tálald.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (20) desszert (119) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (108) ital (50) karácsony (41) kenyér (76) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (120) leves (47) négy szuper (23) nektek (48) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (47) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő