Kardamomos sütőtökkrém leves

Színes, fűszeres level a szürke őszi/téli napokra. 

A sütőtökkrém leves annyi változatban készíthető, hogy minden héten feltölthetnék egy receptet. Például a narancs, a grépfriut, a fahéj, a szerecsendió, a kókusz mind mennek hozzá. Mint ahogy a kardamom is, ami a legújabb kattanásom, ahogy azt a múlt héten írtam. Így hétvégén ezzel készítettem el a sütőtököt. Talán ez feldobja a napom, ha már szakad az eső. 

narancsos_sutotokleves.jpg

Hozzávalók - kb. 4 tányér
1 kisebb sütőtök
1 narancs leve
1 liter zöldség alaplé
2 dl tejszín
fél teáskanál kardamom
só, bors

Elkészítés
A sütőtököt darabolt fel, kapard ki a magjait és süsd puhára 200 fokos sütőben. A húst kanalazd egy tálba, botmixerrel pürésítsd. A tejszín kivételével tegyél minden hozzávalót egy lábosba és forrald össze. Ekkor mehet bele a tejszín is. Rottyants a levesen egyet.
Tökmgaolajjal meglocsolva tálalad.

 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (118) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (105) ital (50) karácsony (35) kenyér (76) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (120) leves (47) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (46) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő