Ricottás-zsályás tagliatelle

Hagyma és ricotta: egy különleges párosítás, amikből gyors mártás készíthető a tésztához. 

A ricotta általában a töltött tésztákba kerül, spenóttal, sütőtökkel, vagy akár hússal is készülhet belőle ravioli töltelék. Ezért is akadt meg a szemem, már az első pillanatban Gennaro Contaldo új szakácskönyve, a Pasta perfecto oldalán, ahol metélt tésztához készít ricottás mártást. Múlt pénteken volt a tészta világnapja - ha nem is aznap, de másnap - ezzel ünnepeltem ezt az egyszerű, de fantasztikus ételt. 

ricottas_tagliatelle.jpg

Hozzávalók - 2 főnek
170 g durumliszt
80 g víz
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4-5 levél zsálya
1 doboz ricotta
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj

Elkészítés
A durumlisztet mérd ki egy tálban, majd keverd össze a vízzel. 8-10 perc alatt gyúrj egy rugalmas, homogén tésztát. Géppel, vagy sodrófával nyújts ki néhány milliméter vékonyra, majd vágd kb. 10 mm széles csíkokra. Egy lábosban forralj sós vizet. 
A hagymákat aprítsd fel majd kezd pirítani a vaj és olívaolaj keverékén. Dobd bele a zsálya leveleket és add hozzá a ricottát keverd össze.
Közben a felforrt vízbe dobd  a tésztát, főzd készre 2-3 perc alatt. A tészta főzővizéből kanalazz keveset a ricottához, hogy lazíts a szószon. 
A kifőtt tésztát keverd a a ricotta mártásba, forgasd össze. 
Szárított, morzsolt zsályával megszórva tálald.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (117) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (105) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (119) leves (47) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (46) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő