Sütőtökös churros rumos-sós csokival

A spanyol fánk fűszeres, őszi változata.

A churros persze önmagában is finom, de elkészíthetjük az őszi változatát egy kis sütőtökpüré hozzáadásával. És ha már a churros is extra, miért ne legyen hozzá a csoki is különlegesebb? Rummal és egy csipet sóval bolondítottam meg.

churros_02.jpeg

Hozzávalók a churroshoz
125 ml víz
60 g vaj
1/4 teáskanál só
90 g liszt
1 db tojás
2 evőkanál sütőtök püré
olaj a sütéshez
pumpkin spice fűszerkeverékkel ízesített cukor

Hozzávalók a csoki mártogatóshoz
100 g jó minőségű étcsokoládé
4 cl rum
egy-két csipet só

Elkészítés
Tedd egy lábosba a vizet, a vajat és a sót, majd forrald fel. Húzd le a tűzről, add hozzá a lisztet úgy, hogy közben egy fakanállal folyamatosan kevergeted. Amikor a massza már elválik az edény falától, hagyd egy kicsit hűlni. Ha már nem forró, add hozzá a tojást, jól dolgozd el, majd keverd bele a sütőtököt is.
Egy lábosban melegítsd olajat.
A tésztát töltsd egy habzsákba, majd közvetlenül a forró olajba nyomj belőle 7-8 centis rudakat és süsd aranybarnára őket (én mindig készítek egy vékony pengéjű éles kést is magamnak, olajba mártom, és azzal várom le a nyomocső végéről a tésztát, így szép rudak sülnek). A kisült churrosokat még forrón forgasd meg fűszeres cukorban.
A mártogatóshoz a csokit és a rumot vízgőz felett olvaszd fel, majd keverd bele a sót. A churros mellé kínáld. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (117) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (105) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (119) leves (47) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (46) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő