Chilis-málnás forró cider

Melengető, pikáns őszi ital.

Az utóbbi idők legizgalmasabb szörpje, amit kóstoltam, a Mayer szörp chilis-málna szörpje. Önmagában annyira nem nyert meg - de ez abszolút szubjektív vélemény - de nem is azért fogott meg már első hallásra, hogy ebből készítsem a málna szörpöt a vasárnapi retró ebédhez. Sokkal inkább sütéshez és forró italok készítéséhez illik nekem, ezért az új szörp hallatán rögtön pattogni kezdtek a gondolatok a fejemben, mennyi mindenhez tudnám használni. Bele lehet csempészni süteménytésztákba, krémekbe, öntetekbe és még a karácsonyi islerhez készült saját ribizli lekvárt is fel fogom dobni vele. Elsőként, ha már egy szörpről van szó, nem is készíthettem volna mást, mint egy forró italt.

forro_cider02.jpg

Hozzávalók - 2 pohárhoz
1 üveg alma cider
1 dl almalé
0,5 dl Mayer chilis-málna szörp
2 evőkanál bogyós gyümölcs (mirelit is lehet)

Elkészítés
A hozzávalókat öntsd egy lábosba, majd melegítsd őket forrásig. 
Hőálló poharakba tegyél egy-egy evőkanál bogyós gyümölcsöt, majd öntsd rá a forró cidert.
Kínálhatsz mellé fahéj rudat is, amivel kevergetve tovább ízesítheted az italt.

A szörpért köszönet a Mayer szörpnek

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (117) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (105) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (119) leves (47) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (46) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő