Fűszeres Hot Toddy

A klasszikus angol forró ital, fahéjas szilvával megbolondított verziója. 

Múlt héten a Mayer szörp meglepett két újdonságával, a fahéjas szilva és a chilis málna szörpjeikkel. Mivel a hűvösebb őszi idő is beköszöntött, a szörpök - természetesen első hagyományos kóstolást követően - azért kiáltottak, hogy valamilyen forró italba kerüljenek. Már csak azért is, mert maga a fahéj és a chili is melengető, nem lehet nem kipróbálni őket téli italként.
A Hot Toddy (eredeti recept itt) az angolok whiskey alapú téli itala, forralt bor helyett az utcákon ezt kínálják, ha beköszönt a hűvösebb idő. Én ezt turbóztam most fel a fahéjas szilva szörppel. Mennyei! Kóstoljátok meg.

hot_toddy.jpeg

Hozzávalók - 1 pohárhoz
2 cl whiskey
2 cl Mayer fahéjas szilva szörp
1 kisebb rúd fahéj
1 csillagánizs
2 szem szegfűszeg
kevés méz, ha nem lenne a szörptől elég édes
2 dl forró víz

Elkészítés
A hozzávalókat - a víz kivételével - a fent felsoroltak sorrendjében tedd egy hőálló pohára, majd forrázd le. Keverd össze, picit hagyd állni, de még forrón, óvatosan fogyaszd el. 

Köszönet a szörpökért a Mayer szörpnek! További infóért róluk, katt ide

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (20) desszert (126) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (27) házimenza (41) húsok (111) ital (52) karácsony (42) kenyér (83) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (125) leves (52) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (66) pénteki gyors (46) reggeli (50) saláta (32) tipp (39) ünnep (39) vega (94) vendégváró (22) Címkefelhő