Wellington camembert

A híres bélszín sajtos verziója.

Tésztabundában, sokával és gombával nem csak a bélszínt lehet sütni. A camembert sajtnak is ugyan olyan jól áll ez a "körítés". Én camembert sajtot többféle képpen és szokszor szoktam sütni: borral meglocsolva, fűszerekkel, vagy panírozva, mert szeretem, ahogy a krémes belseje a hőtől megolvad és még lágyabb lesz. Isteni, ahogy bele lehet tunkolni a bruchettát, vagy sült édesburgonyát, sült céklát. A leveles tésztától csak komplettebb lesz a fogás, de krémesség és tunkolás itt sem marad el. 

wellington_camembert.jpg

Hozzávalók - 2 főnek
25 dkg gomba
100 g feketeerdő sonka
2 kerek camembert sajt
1 csomag kész leveles tészta

bors
kakukkfű
tojás a kenéshez

Elkészítés
A gombát pucold meg, és aprítóban dolgozd pépesre. Forró, száraz serpenyőben kezd pirítani. Sózd, borsozd, ízesítsd kakukkfűvel, majd pirítsd tovább addig, amíg a gomba leve teljesen el nem fő. Hagyd hűlni.
A leveles tésztát tekerd ki, vágd félbe, mindkét részére helyezz néhány sonkaszeletet. Kend meg a gombakrémmel, majd fektesd rá a sajtot. Csomagold be a tésztával, tedd hőálló edénybe. Kend le felvert tojással, süsd 180 fokos sütőben, 10-15 percig. 
Sült zöldségekkel tálald.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő