Penne Arrabbiata

Fűszeres, pikáns paradicsomos tészta.

A pikáns, paradicsom szószos penne az egyik legnépszerűbb olasz tésztaétel. Csak néhény egyszerű hozzávaló: paradicsom, fokhagyma, chili és bazsalikom és az egyik legfinomabb szószt főzhetjük belőle. Nem csoda, hogy ez a tészta volt a híres, olasz filmrendező, Federico Fellini egyik kedvence volt.

Ha érdekel a tésztakészítés, várlak Tésztaműhely workshopjaimon a Városi Konyha Gasztro Élménystúdióban (1094 Budapest, Ferenc krt. 40.). További információért írj a varosikonyha.blog@gmail.com címre. 

penne_arrabbiata05_fb.jpeg

Hozzávalók - 2 főnek
170 g durumliszt
2 M-es méretű tojás
1 gerezd fokhagyma
1 darabolt paradicsom konzerv
2 teáskanál Fűszerész penne all’Arrabbiata fűszerkeverék
fél csokor bazsalikom

Elkészítés
A lisztet borítsd ki egy deszkára, csinálj a közepébe egy nagy lyukat. Üsd bele a tojásokat, és egy villával dolgozd el őket. Lassan kezd el a tojásokhoz keverni a lisztet, majd ha összeálltak a hozzávalók gyúrj  egy homogén, rugalmas tésztát. A tésztát oszd négy részre, azokat a darabokat, amiket épp nem használsz, tekerd be folpakkba, nehogy kiszáradjanak. A tésztát nyújtsd ki közpesen vékonyra, majd vágd fel kb. 4x4 centis négyzetekre. Az egyik saroktól kezdve tekerd a mutatóujjad köré, majd húzd le. Formázd így az össze tésztát, majd sós, lobogó vízben pár perc alatt főzd ki.
Egy serpenyőben hevíts olajat. A fokhagymát pucold meg, szeleted fel, majd futtasd meg az olajban. Add hozzá a konzerv paradicsomot és a fűszerkeverkét. Kis lángon 8-10perc alatt főzs össze. A bazsalikomot aprítsd fel, keverd a szószba, mjd forgasd bele a kifőtt tésztát is. Ha túl sűrű a szósz, adj hozzá néhány evőkanál főzővizet.

A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (117) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (105) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (119) leves (47) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (46) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő