Sült zöldségek kecskesajttal

Őszi, meleg saláta.

Míg nyáron frissen, úgy ősszel sütve szeretem a zöldségeket. Főleg gyökérzöldségek kerülnek ilyenkor a tepsimbe, amit mindig a szerint variálok, hogy épp mi van itthon, vagy miből kapok szépet. Köretként nagyon jól helyettesíti a krumplit, de meleg salátaként is szoktam enni, ilyenkor sajttal, vagy magokkal szórom meg. Ha elkészíted, variáld te is bátran kedved szerint! Most megmutatom az egyik kedvenc kombinációm.

sult_zoldsegek_kecskesajttal.jpg

Hozzávalók
2 sárgarépa
1 cékla
lágy kecskesajt

olívaolaj
balzsamecet

Elkészítés
A répát és a céklát pucold meg, kockázd fel. Tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsire, szórd meg sóval és locsold meg olívaolajjal. Keverd össze. 20-25 percig süsd 190 fokon. 
Ha kivetted a sütőből a megpuhult zöldségeket, locsold meg kevés balzsamecettel és forgasd össze. Halmozd egy tányérra, kecskesajttal megszórva tálald.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (117) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (105) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (119) leves (47) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (46) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő