Legényfogó leves

Tartalmas, laktató leves.  

Nálam ugyan nem időjárás függő, hogy készítsek egy nagy fazék levest, mégis az őszi idővel szinte semmi másra nem vágyom, csak a jó tartalmas levesekre. Két hete Anyukám szülinapi ebédjére főztem tárkonyos csirkeragu levest (recept itt), ami olyan gyorsan fogyott el, mintha nem is lett volna.
Hétvégén megint együtt volt a család, leves nélkül pedig nincs ebéd, ezért egy hasonló tartamas leves főztem. Csak azért maradt egy tényérral a végén, mert tanulva a korábbiakból, most nagyobb adagot csináltam. 

legenyfogo_leves.jpg

Hozzávalók - 6-8 főnek
1 vöröshagyma
1/2 csirkemell
15 dkg csirkemáj
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
15 dkg gomba
3-3,5 l víz
2 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
só, bors, olaj

Elkészítés
A hagymát pucold meg és aprítsd fel. A csirkemellet és a májat - ha szükséges - tisztítsd meg és vágd kis kockákra. A répákat pucolás után szintén kockázd fel. 
Egy nagy lábosban hevíts kevés olajat, és pirítsd meg rajta a hagymát. Ezután add hozzá a hús és pirítsd addig, amíg minden oldala ki nem fehéredik. Tedd bele a májat, forgasd át, sózd, borsozd. Mehet hozzá a sárga- és fehérrépa. Önts fel vízzel úgy, hogy jól ellepje. Félig lefedve főzd 30 perig.
Közben a gombákat tiszítsd meg és vágd vékony szeletekre. Add majdnem kész leveshez és főzd további 10 percet. Öntsd bele a tejszínt, forrald fel. Közben aprítsd fel a petrezselymet és a végén azt is add a leveshez. 
Citrommal kínáld.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő