Lángos puffancs

A lángos gyors, kelesztés nélküli verziója.  

Gyerekkoromban sokszor készített anyukám krumplis tésztából készült, olajban sütött pici pogácsákat vacsira. Olyan volt, mint egy mini lángos, ezért tejföllel és sajttal ettük. Teát ittunk hozzá, amihez ilyenkor mindig előkerült az ünnepi porcelán teáskészlet. Ezért ezek a vacsorák mindig olyan ünnepi érzéseket keltettek bennem. 
Nemrég eszembe jutottak ezek a vacsik, és szerettem volna megidézni őket. Krumplis pogácsa helyett kis lángosokat készítettem, de teával ugyan olyan jól esett és újra gyereknek éreztem magam.

langos_puffancs.jpg

Hozzávalók
250 g liszt
1/2 csomag sütőpor
negyed teáskanál só
2-3 evőkanál tejföl
víz, ha szükséges

Elkészítés
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Add hozzá a tejföld és kezd el gyúrni, ha nem áll össze a tészta, adj hozzá annyi vizet, hogy egy ruganyos tésztát kapj. Dagaszd néhány percig, majd borítsd ki egy lisztezett deszkára. Nyújtsd ki a tésztát ujjnyi vastagra, pogácsaszaggatóval szaggass belőle köröket.
Forró olajban süsd ki. őket egyesével, majd csepegtesd le a felesleges olajat. 
Fejföllel és sajttal tálald.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő