Provence-i sült csirke

Fűszeres sült csirke zöldségekkel.

Ősszel szeretek csirkét sütni mégpedig zacskóban. Ez valahogy nálam a begubozós vasárnaopkat és a hűvösebb, már gyertyás estéket idézi. Azt, hogy épp, hogy készítem el, a hangulatom és az otthon lévő hozzávalók határozzák meg, mert mindig variálom a fűszereket és zöldségeket, gyümölcsöket. Most a Provence-i fűszerkeverékemet vettem elő, hagymát, répát és almát pucoltam hozzá. A köret tepsis sült krumpli szokott lenni, de elfelejtettem, hogy nincs itthon, így gránátalmás rizst készítettem hozzá. 

provence-i_csirke.jpg

Hozzávalók - 2 főnek
2 csirkecomb
2 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 alma
2 teáskanál Provence-i fűszerkeverék

olívaolaj

Elkészítés
A zöldségeket és gyümölcsöket pucold meg, tetszés szerint darabold fel. 
A csirkecombokat dörzsöld be sóval, majd a fűszerkeverékkel. Helyezz mindent a sütőzacskóba, locsold meg olívaolajjal, zárd le. Egy kés hegyével nyiss pár lyukat a sütőzacskón, hogy a gőz távozni tudjon. Tedd 160 fokos sütőbe 30-40 percre. Ezután óvatosan nyisd ki a zacskót, körben vágd le, így tedd vissza a combokat a sütőbe, amíg a tetejük meg nem pirul.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő