Pappardelle kagylóval és rákkal

A tészta és a tengeri herkentyűk az egyik legjobb párosítás.

Mindent szeretek, ami a tengerből jön, de a szívem csücske mégis a kagyló és a rák. Főleg, ha ötvözni lehet őket egy ételben. Ezért tésztával nagyon szokszor szoktam készíteni. 
Persze itthon nem mindig olyan egyszerű friss, jó minőségű tengeri herkentyűket találni, de az utóbbi hónapokban felfedeztem két új terméket, - vagy csak nekem új - amikből el tudom készíteni a kedvenc fogásom. A Lidl-ben kapható fagyasztott királyrák farok, ami kiengedést követően olyan, mint a friss, és rendszeresen lehet friss kagylót is kapni néhány napig, akció keretében (nem reklám, pusztán saját jó tapasztalat). Ezeket az alkalmakat kihasználom, hogy élvezzem a tengeri ízeket. Jöhet paella, vagy pizzafeltét is lehet belőlük, de a legfinomabb, ha tésztával készülnek el. 

pappardelle08fb.jpeg

Hozzávalók - 4 főnek
400 g durumliszt
180 ml hideg víz
50 dkg feketekagyló
25 dkg királygarnéla farok
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
0,5 dl fehérbor
1 teáskanál Fűszerész hal és rák fűszerkeverék
aprított petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés
A lisztet mérd ki egy tálban. Apránként add hozzá a vizet. Gyúrj egy sima felületű, rugalmas tésztát. Géppel, vagy kézzel nyútsd közepes vastagságúra, majd vágd fel bő ujjnyi széles csíkokra.
A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg, aprítsd fel. Egy mély serpenyőben, vagy lábosban hevíts olajat  dobd rá a hagymákat, párold néhány percig.
Közben válogasd át a kagylókat. Azokat, amenlyek nyitva vannak, dobd ki. A zártakat folyóvíz alatt mosd át, majd add a hagymához. Öntsd fel a fehérborral, fedd le a lábost és főzd 12-15 percig. Ezalatt a kagylók kinyílnak. Add hozzá a királyrák farkakat, szórd meg a fűszerkeverékkel és addig főzd, míg a rákok rózsaszínűek nem lesznek.
A tésztát sós, lobogó vízben 2-3 perc alatt főzd meg, add a kagylós, rákos szószhoz. 
Aprított petrezselyemmel megszórva tálald.

A recept megtalálható a Kifőztük magazin szeptemberi számában is. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő