Cukkini krém

Isteni szendvicskrém, amitől nem ázik el a kenyér.

A szendvics készítés nálam mindig sarkallatos kérdés, mert nem jó, ha száraz, de az sem, ha elázik. Vagyis legyen telepakolva, hogy legyen íze, de a kanyér maradjon friss, ropogós. Hát, nem egyszerű feladat. Főleg, ha még változatosak is szeretnénk lenni.
Zöldségkrémeket azért szoktam készíteni, mert szendvicsbe tökéletesek, egyszerre hozzák az ízt, de krémesek is, ezért a szendvics, szendvics marad. A tegnapi egy bagelhez, amit muszáj voltam megkóstolni, egy kis maradék cukkiniből összedobtam ezt a krémet. Egy véletlen folytán - na jó, megfeledkeztem egy telefonhívás miatt, hogy elkezdtem párolni a hagymát - nem csak megpároltam, hanem karamellizáltam a lilahagymát, de ettől olyan brutál jó íze lett az egésznek, hogy máskor is tuti így csinálom majd. :D

cukkini_krem.jpeg 

Hozzávalók
1 cukkini
fél fej lilahagyma
2 evőkanál tahini (recept itt)

Elkészítés
A cukkinit pucold meg és darabold fel. A lilahagymát aprítsd fel. 
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat és dobd rá a lilahagymát. Kis lángon pirítsd addig, amíg színt nem kap, és elkezd karamellizálódni. Ekkor dobd rá a cukkinit és párold őket együtt. Ha szükséges önts alá kevés vizet.
Ha a cukkini megpuhult, hagyd kicsit hűlni, utána tedd egy tálba és bormixerrel pürésítsd. Sóval ízesítsd majd keverd bele a tahinit.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő