Mascarpones mángoldos trofie

Csavart tészta krémes mártással

A csavart tészták a kedvenceim közé tartoznak (na jó, melyik nem). Készíteni őket egyszerű, a tömörebb, tejszínes vagy paradicsomos szószokhoz, húsos ragukhoz passzolnak tökéletesen, mert egyenletlen felületük több szószt tud felvenni.
A mángold a spenót nagytestvére, halak mellé vajon párolva szokták kínálni, de a tésztához is jól illik. 

Ha érdekel a tésztakészítés, várlak következő workshopomon szeptember 7-én a Városi Konyha Gasztro Élménystúdióban (1094 Budapest, Ferenc krt. 40.). További információért írj a varosikonyha.blog@gmail.com címre. 

mangoldos_trofie05_fb.jpeg

Hozzávalók - 2 főnek
170 g durumliszt
2 db M-es méretű tojás
20 dkg mángold
2 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mascarpone

Elkészítés 
A lisztet borítsd ki egy deszkára, csinálj a közepébe egy nagy lyukat. Üsd bele a tojásokat, és egy villával dolgozd el őket. Lassan kezd el a tojásokhoz keverni a lisztet, majd ha összeálltak a hozzávalók gyúrj  egy homogén, rugalmas tésztát. A tésztát oszd négy részre, azokat a darabokat, amiket épp nem használsz, tekerd be folpakkba, nehogy kiszáradjanak. A tésztából formázz vékony hurkát, vágd fel 5 centis darabokra. Egy kés pengéjét helyezd laposan a kis tésztacsíkra, majd húzd magad felé, így a tészta spirál alakot kap. Formázd így az össze tésztát, majd sós, lobogó vízben pár perc alatt főzd ki.
A mángoldot mosd meg, az ereit egy ollóval vágd ki, majd csíkozd fel. A vajat az olívaolajjal melgítsd fel egy serpenyőben, dobd rá a mángoldot. Ha összeesett, reszeld rá a fokhagymást, sózd, borsozd, végül pedig keverd össze a mascarponeval. Add hozzá a tésztát is, ha túl sűrű, hígítsd kevés főzővízzel.

A receptet megtaláljátok a kifőztük magazin augusztusi számában is.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő