Görögdinnye gazpacho kéksajttal

Görögdinnyés frissítő, amit nem csak levesként fogyaszthatunk, hanem egy beszélgetős este is iszogathatjuk, akár egy koktélt.

A görögdinnyét nem csak magában enni jó, italok és levesek alapja is lehet. Ráadásul a legnagyobb meló vele a magozás, mert főzés nélkül egy mixer segítségével elkészíthetjük vele az ételeket. A hagyományos gazpachot már éve óta pohárban szoktam szervírozni, így ezt a változatot is kis kávéscsészékbe öntöttem, ezért sokkal inkább való délutáni, esti beszélgetésekhez, mint egy frissítő koktél, mint ebédindító leves.

gorogdinnye_gazpacho.jpeg

Hozzávalók - 2 főnek
500g görögdinnye
4 szem koktélparadicsom
1 szelet kovászos kenyér belseje
olívaolaj
só, bors
2 szelet kéksajt

Elkészítés
A dinnye és a paradicsom héját és magjait távolítsd el, majd darabolva tedd egy tálba. Add hozzá a kenyérbelet, 2-3 evőkanál olívaolajat, botmixerrel turmixold össze. Sóval és borssal ízesítsd. Pár órára tedd a hűtőbe, hogy kellemes hideg legyen.
Öntsd poharakba, egy-egy szelet kéksajttal kínáld.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (117) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (105) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (119) leves (47) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (46) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő