Lazac carbonara

Cseréld a pancettát füstölt lazacra és egy igazán különleges tésztát készíthetsz!

Az én imádott olasz séfemnek, Gennaro Contaldonak hamarosan új könyve jelenik meg. Az eddigiek sem rosszak, de ami most jön ..... csak TÉSZTA A-tól Z-ig rengeteg recepttel. Amit ő nem tud az olasz tésztakészítésről, az nem is létezik. Nem csoda, hogy tavasz óta tűkön ülve várom már a könyvet, amit hónapokkal ezelőtt előrendeltem, de még mindig 3 hét van a megjelenésig.
Addig is be kell érnem a Fast Cook Italian és a Passionate szakácskönyveivel, amikben természetesen külön fejezet szól a tésztaételekről. Ez a lazac carbonara recept - néhány apró módosítással - az utóbbiból van. Bevallom, nem gondoltam volna, hogy a füstölt lazac ennyire jó lesz megfőzve! Érdemes kipróbálni.

Ha érdekel a tésztakészítés, várlak következő workshopomon szeptember 7-én a Városi Konyha Gasztro Élménystúdióban (1094 Budapest, Ferenc krt. 40.). További információért írj a varosikonyha.blog@gmail.com címre. 

lazac_carbonara.jpg 

Hozzávalók – 2 főnek
180 g durumliszt
90 ml víz
1 teáskanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
4 db zsályalevél
100 g szelet füstölt lazac
0,5 dl fehérbor
2 tojás sárgája
só, bors

Elkészítés
A lisztet mérd ki egy tálban, majd apránként add hozzá a vizet és kezd el gyúrni. Eleinte olyan lesz a liszt állaga, mint a vizes homok, de ahogy adagolod hozzá a vizet, szépen összeáll a tészta. Gyúrd addig, amíg egy ruganyos, homogén tésztát nem kapsz, melynek sima a felülete. A tésztát sodrófával, vagy géppel nyújtsd ki közepesen vékonyra, majd csíkozd fel fél centis szalagokra. Lobogó sós vízben 2-3 perc alatt főzd ki.
Közben egy serpenyőben melegítsd fel a vajat és az olajat, süsd ropogósra benne a zsályaleveleket. Ha elkészültek, vedd ki és tedd félre. A füstölt lazacot darabolt fel, forgasd át a vajon. Ha kifehéredett, öntsd fel a borral, hagyd kicsit elfőni, majd add hozzá a tésztát kevés főzővízzel együtt. Zárd el a hőt a serpenyő alatt, forgasd a tésztába a tojások sárgáját, kevés sóval és borssal ízesítsd. 
A megpirított zsályalevelekkel díszítve tálald.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő