Pulled pork taco

A legfinomabb, lassan sült serétshús tex-mex módra. 

Annyira szeretem a külföldieknek tartott workshopjaimat. A világ szinte minden tájáról jártak már nálam, ami lehetőséget ad arra, hogy megismerjek más kultúrákat és természetesen a gasztronómiát. Az utóbbi hónapokban több mexikói vendégem is volt, akik panaszkodtak a budapesti mexikói éttermek kínálatára. Elmodásuk alapján ugyanis az itt kapható, mexikóinak mondott ételeknek semmi köze az autentikus, helyi gasztronómiához. :) Inkább tex-mex (vagyis amerikai) ízvilág, megspékelve némi magyaros hozzávalóval, hogy a mi szájízünknek is fogyasztható legyen a taco, a burrito, a quesadilla. 
Mindig is nagy vágyam volt eljutni Mexikóba, egy-egy ilyen beszélgetés után pedig azonnal pakolnék és ülnék fel az első gépre. Ez persze várat még magára, de addig is beköltöztetem Mexikót a konyhába és kísérletezem itthon a hun-tex-mex ízvilággal. :)

pulled_pork_taco.jpg

Hozzávalók
A taco kagylókhoz (12 db)
200 ml liszt
40 ml meleg víz
5 ml olaj
csipet só
1 késhegynyi sütőpor

Hozzávalók a pulled porkhoz
500 g sertéscomb
bbq rub fűszerkeverék (recept itt)

Hozzávalók a taco összeállításához
kovászos uborka
lilahagyma
balzsamecet
salsa szósz
pirított hagyma

Elkészítés
A combot tisztítsd meg, ha szükséges, majd dörzsöld be a fűszerkeverékkel. Tedd egy sütőzacskóba, locsold meg kevés olajjal, zárd le és tedd 120 fokos sütőbe. 4-5 órán keresztül süsd, majd nyitsd ki a sütőzacskót és további 35-40 pecre tedd vissza. Közben 3-4 alkalommal locsold meg a húsból kisült zsírral. 
A tacohoz a hozzávalókat keverd össze, és gyúrj egy ruganyos tésztát. Oszd 12 részre, a darabokat gömbölyítsd, majd nyújtsd ki kör alakúra. Száraz serpenyőben pár perc alatt süsd meg őket egyesével. Ahogy kiveszed a serpenyőből a kész tacot, egy cannoli formára, vékony nyújtófára, vagy limetörőre tekerd fel félkör alakban, és állítsd két pohár közé. Így hagyd kihűlni, és megtartja a formáját.
A lilahagymát pucold meg, vékonyan karikázd fel, majd locsold meg néhány kanál balzsamecettel. Pácold benne 1-1,5 órát.
A taco összeállítása: a combot két villával szedd szálaira, az uborkát karikázd fel. A taco alját kend meg salsa szósszal, halmozz rá a húsból, a balzsamecetes lilahagymából, majd szórd meg uborkaszeletekkel és a pirított hagymával.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő