Tépett csirkés tortilla

Fűszeres, omlós csirke zöldségekkel, tortillába tekerve.

A kenyérfélék világában a laposkenyerek a legegyszerűbben elkészíthető változatok. A kenyérkészítés ősi módja, a világon szinte mindenhol megtalálható, egyfajta köretként szolgál, hiszen tölthetjük (pita), tunkolhatjuk (naan), vagy tekerhetjük (tortilla). A sütéséhez nincs sok eszözre, hozzávalóra, na meg időre szükség, ezért a balatoni birtokon is könnyedén el tudom készíteni az ottani kis konyhámban. Legutóbb annyira meleg volt, hogy konyhára sem lett volna szükségem, simán kidobhattam volna a tésztalapokat a kertbe egy kőre :) - ahogy az őseink egyébként sütötték ezeket a kenyereket - de végül a serpenyőt választottam. Egyébként sütöttem már grillen is egy felforrósított vaslapon, és sütőben felhevített pizzakövön. 
A töltelék pedig egy nagyon omlósra sütött fűszeres csirke lett néhány zöldséggel salsa szósszal és tejföllel felturbózva.

tepett_csirkas_tortilla.jpg

Hozzávalók - 2 főnek
A tortilla lapokhoz (4 db)
200 ml liszt
50 ml meleg víz
10 ml olaj
csipet só

Hozzávalók a töltelékhez
2 db csirkecomb filé
jerk fűszerkeverék
1 csöves főtt kukorica
1 kápia paprika
negyed kígyóuborka
10 szem fekete olívabogyó
salsa szósz
tejföl

Elkészítés
A csirkét tisztítsd meg, ha szükséges, majd dörzsöld be a fűszerkeverékkel. Forró serpenyőben, kevés olajon lassú tűzön süsd omlósra. A kész csirkét szedd szálaira. 
A tortilla lapokhoz a hozzávalókat keverd össze, és gyúrj egy ruganyos tésztát. Oszd négy részre, a darabokat gömbölyítsd, majd nyújtsd ki kör alakúra. Száraz serpenyőben pár perc alatt süsd meg őket. Felhasználásig tedd nedves konyharuhába. 
A kukorica csőről vágd le a szemeket, a paparikát és az uborkát kockázd fel, az olívabogyókat vágd félbe, majd keverd össze a zöldségeket.
A tortilla lapokat kend meg a salsa szósszal, halmozz rá a zöldségekből, majd a tépett húsból, a végén locsold meg kevés tejföllel. Feltekerve tálald. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő