Hűsítő őszibarack leves

Gyors leves őszibarackból, mert most van szezonja.

A külföldi vendégeim sokszor meglepődnek azon, amikor mesélem nekik, hogy nyáron hideg, krémes leveseket készítünk a szezonális gyümölcsökből. Pedig finomak, és szeretjük, nem igaz? És szinte bármiből össze is dobhatunk egy hűsítő levest, akár főzés nélkül is. Én azért jobban szeretem kicsit összefőzni a gyümölcsöt a fűszerekkel, így a gyümölcs is puhul és az íze is karakteresebb lesz. Ugyan így csak egy éjszakai hűtés után fogyasztható, de megéri várni egy kicsit. :)

oszibarack_kremleves.jpg

Hozzávalók - 4 főnek
1/2 kg őszibarack
200 ml víz
200 ml kókusztej
3-4 evőkanál cukor
1/2 teáskanál fahéj

Elkészítés
Az őszibarackokat mosd meg és pucold meg. Darabolt fel, tedd egy lábosba, majd botmixerrel pürésítsd. Add hozzá a vizet a cukrot és a fahéjat, majd forrald össze. Ekkor öntsd hozzá a kókusztejet is, rottyants rajta egyet. Éjszakára tedd hűtőbe.
Mentalevelekket díszítve tálald. 

 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő