Könnyű saláta akár vacsorára

Néhány zöldségből finom vacsorát lehet összedobni pár perc alatt.  

Nyáron van, hogy nem vágyom másra, csak egy jó salátára. Sokszor gondolok vissza a tavalyi ciprusi nyaralásra, ahol minden fogás mellé - teljesen függetlenül attól, hogy mit rendelt az ember - hoztak egy kis adag salátát is. Egyszerű hozzávalók: paprika, paradicsom, uborka, fejessaláta egy kis citrommal, olívaolajjal, és mégis feldobta az étkezést. De nem csak Cipruson, hanem Olaszországban is sok zöldséget esznek. A legtöbb olasz étteremben is kap a vendég egy tál vegyes salátát a fogások mellé. 
Az itthon talált hozzávalókból, összedobtam egy Ciprus ihlette vegyes salátát ötvözve a görög saláta egyes elemeivel. Nem csak köretnek fogyasztható, önállóan is finom vacsorára. 

ciprus_ihlette_salata.jpeg

Hozzávalók - 2 főnek
1/2 kígyóuborka
2 paradicsom
1 TV paprika
negyed fejessaláta
1/2 lilahagyma
2-3 evőkanál olajbogyó
kevés fetasajt
citromlé, olívaolaj

Elkészítés
A zöldségeket mosd meg, pucold meg és darabolt fel. Én különböző méretre és formára vágom őket. 
tedd egy tálba add hozzá az olajbogyókat. Locsold meg citromlével, majd olavíolajjal, végül morzsold rá a fetát.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő