Fokhagymás-tejszínes csirke

Szaftos hús és sültkrumpli - ez minden gyereknél menő. 

Ha úgy főzök, hogy a tesóm gyerekei is esznek belőle, mindig nehéz kitalálni, mit készítsek, mert akár percről-percre is képesek megvátoztatni, hogy mit szeretnek, és mit nem. Pedig volt idő, amikor nem válogattak: a most 9 éves unokaöcsém pár éve még elcserélte velem a paradicsomlevesét diós-körtés mártásban tálalt kecskesajt golyókra, de ahogy nő, úgy, romlik az ízlése. :) 
Mivel nemrég 3 napig együtt vakációztunk - vagyis lazultunk, ahogy ő fogalmazott - ismét fel volt adva a lecke. Szerencsére a tesóm súgott egy kicsit, és végül ez a fokhagymás, tejszínes csirke sikert aratott. 

fokhagymas_csirke.jpg

Hozzávalók - 2 főnek
4 szelet csirkemell
fokhagymás só
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
olaj, víz

Elkészítés
A csirkemell szeletek mindkét oldalát dörzsöld be fokhagymás sóval, majd tedd egy tálba, és locsold meg olajjal. Hagyd pácolódni 1-2 órát, vagy akár egy éjszakát (hűtőben).
Egy serpenyőben hevítsd kevés olajat, majd tedd bele a csirkemell szeleteket. Pirítsd le a húsokat mindkét oldalukon, vedd kisebbre a hőt és öntsd alá kevés vizet. Reszeld rá a fokhagyma gerezdeket, fedd el és főzd 10-15 percig.
Ha a hús megpuhult, önts hozzá a tejszínt, forrald össze.
Sült krumplicsipsszel tálald.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő