Pains au Chocolat - csokis tekercs

A franciák isteni csokis tekercse, gyorsan elkészíthető változatban.

Leveles tésztát nem nehéz otthon készíteni, csak kissé időigényes, hiszen 5-6 órán keresztül kell hajtogatni/pihentetni, hogy kialakuljanak a rétegek. Ha csinálok, mindig egy nagyobb adaggal készítek, croissant formázok belőle és bedobom a fagyasztóba, hogy bármikor meg lehessen sütni néhányat reggelire. 
Ennél jobb nincs is, de bolti leveles tészta is mindig van itthon. Ebből is a sima hűtős változat, hogy azonnal felhasználható legyen, ha vendégek jönnek, vagy valami finomságra vágyom. Most a franciák csokis tekercséhez kaptam elő egy csomaggal, és a hosszú bíbelődés helyett, 30 perc alatt megsütöttem őket.

csokis_tekercs.jpg

Hozzávalók
1 csomag azonnal felhasználható leveles tészta
kb. 5 dkg jó minőségű csokoládé
1 tojás 1 teáskanál vízzel felverve

Elkészítés
A leveles tésztát tekerd ki és tedd egy deszkára. Vágd fel 15x6 centis csíkokra. 
Egy keveset a csokiból helyezz a tészta rövidebbik oldalára arra ügyelve, hogy a szélére ne kerüljön csoki. Kezd el feltekerni, ha elérted a negyedét, ismét halmozz kevés csokit a tésztára, és tekerd fel teljesen. Járj így el az összes csíkkal. 
A kis bucikat sorakoztasd egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd kend meg a tetejüket a felvert tojással. 180 fokon süsd aranybarnára 15-20 perc alatt. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő