Vegán, hideg meggyleves

Tejföl helyett használj kókusztejet! Amellett, hogy vegán lesz a levesed, nagyon jó ízt is kap.  

A hét elején vegán vendégeim voltak A Városi Konyha Gasztro Élménystúdióban. Állati eredetű alapanyagok felhaszhasználása nélkül kellett ízelítőt adnom nekik a magyar konyhából. Elsőre tűnt csak nehéznek a menü összeállítása, hiszen belegondolva számos olyan ételünk van, ami pusztán zöldségekkel készül, vagy egy alternatív hozzávalóval vegánná, vagy ahogy én foglamaznék inkább, ízletesebbé lehet tenni. 
Így lett a menü padlizsánkrém, lecsó szalonna és tojásmentesen, és hideg meggyleves, amit kókusztejjel készítettem el nekik. 

 meggyleves.jpg

Hozzávalók - 2 főnek
30 dkg meggy
1-1,5 l víz
4 evőkanál cukor
negyed teáskanál fahéj
3-4 szem szegfűszeg
2 dl krémes kókusztej (Aldis konzerv kókusztejet szoktam használni)

Elkészítés
A meggyet magozd ki, tedd egy lábosba. Add hozzá a cukrot, fahéjat, szegfűszeget és öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Kis lángon főzd, amíg a meggy megpuhul (kb. 40 perc). 
Ha elkészült, a levéből vegyél ki egy keveset egy tányérba, várd meg, hogy kihűljön. Keverd hozzá a kókusztejet, majd add a leveshez és főzd össze.
A legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe teszed, és másnap tálalod.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő