Kókusztejes citromtorta

Puha, hűsítő torta, görögjoghurtos krémmel a tetején. 

Sosem gondoltam volna, hogy tojás nélkül lehet igazán finomat sütni, de nemrég Nigella At my Table műsorában készített egy citromos pitét, amibe nem tett egyetlen tojást sem. Ráadásul kókusztej is került a tésztába, ami még vonzóbbá tette a sütit, így ki kellett próbálnom. Egy igazán hűsítő, muffin szerű torta lett belőle, amit citromos görögjoghurttal és levendulával koronáztam meg. 

citrompite.jpg

Hozzávalók
225 g liszt
1,5 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál friss levendula virág
1 doboz kókusztej
150 g cukor
150 ml étolaj
2 citrom reszelt héja
1 citrom leve

Hozzávalók a mázhoz
2 dl görögjoghurt
1/2 citrom leve
2 evőkanál porcukor
levendula virág

Elkészítés
Vegyél két tálat, az egyikben keverd össze a lisztet a sütőporral, a sóval és a levendula virággal. A másikba öntsd a kókusztejet, ad hozzá a cukrot, kézi haverőben dolgozd össze, majd add hozzá a többi hozzávalót is. A lisztes keveréked add a nedves hozzávalókhoz folyamatos kevergetés mellett. Egy muffin állagú tésztát fogsz kapni. Öntsd a masszát olajjal és liszttel kikent tortaformába, majd süsd 180 fokos sütőben 30-35 percig. 
Miután kihűlt vedd ki a formából. Keverd össze a görögjoghurtot a citromlével és a porcukorral, és borítsd be vele a tortát. Szórd meg levendula virággal és díszítsd citrom karikákkal.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (117) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (105) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (119) leves (47) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (46) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő