Bundázott hal angol muffinnal

A fish burger és a fish and chips keveréke. 

Amikor olyan tésztát készítek, amit hosszabb ideig tart megformázni (pl. mini makaróni, vagy penne), általában valamilyen tésztás/olasz kajás videót, tévéműsort nézek. Múlt héten trofie készítés közben azonban Jamie Oliver 15 perces kajáira bukkantam, amit ismét adnak a TV Paprikán. Az egyik étel egy halas szendvics volt, amihez Jamie a burger és a fish and chips elemeit keverte. Mivel imádom a halat és a burgert is, kedvet kaptam hozzá, hogy megcsináljam vacsira. Nem teljesen ez ő verziója lett, mivel nem volt hozzá itthon minden. A zsömlét Smuczer Hanna gyors, angol muffinja helyettesítette, a remulád mártás helyett pedig egy majonézes szószt dobtam össze abból, amit itthon találtam. 

jamie_halszendvics.jpg

Hozzávalók az angol muffinhoz - 8 db
285 g BL 80 kenyérliszt
170 ml tej
1 egész tojás
8,5 g friss élesztő
1/2 teáskanál kristálycukor
1 kávéskanál só
kevés durumbúza liszt, vagy kukoricadara a sütéshez

Hozzávalók a szendvicshez - 4 szendvics
4 nagy szelet fehér húsú tengeri halfilé
15 dkg zöldborsó
fél csokor menta
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál görögjoghurt
fél fej lilahagyma
1/4 citrom leve
2 evőkanál liszt
2 evőkanál reszelt parmezán
só, bors, füstölt pirospaprika

Elkészítés
A muffinhoz langyosítsd fel a tejet a cukorral, morzsold bele az életsztőt, takard le és hagyd, hogy felfusson. Utána ütsd bele a tojást és keverd össze.
A robotgép táljában mérd ki a lisztet, keverd bele a sót, majd add hozzá a tejes keveréket és dagaszd ki a tésztát. Letakarva keleszd duplájára.
A megkelt tésztát borítsd ki egy lisztekett munkalapra, oszd 8 részre, majd göbölyíts minden darabot, végül lapítsd le és formázz 1 ujjnyi vastag korongokat. Forgasd meg őket durumlisztben, vagy kukoricadarában, forró, száraz serpenyőben oldalanként 4-5 perc alatt süsd meg őket.
A zöldborsót a mentával és egy nagy csipet sóval főzd meg, szűrd le, majd botmixerrel pürésítsd. Ha túl sűrű, vízzel hígítsd.
A majonézt keverd össze a görögjoghurttal, a citromlével, majd add hozzá a nagyon apróra vágott lilahagymát. 
A halat forgasd meg sóban, borsban, füstölt pirospaprikában, majd a lisztben. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat és tedd bele a halat, szórd meg a tetejét parmezánnal, ha megsült, fordítsd meg és a másik oldalát is szórd meg a sajttal.
A mentás zöldborsókrémmel kend meg az angol muffint, tegyél rá egy fél szelet halat, a tetejére ismét zöldborsót, majd a majonézes mártásból egy keveset. Be is boríthatod egy másik nagol muffinnal, és eheted is. :)

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő