Csevapcsicsa
2019. június 17. írta: Városi konyha

Csevapcsicsa

Délkelet-Európa fasirtja, ami általában grillen készül.

A volt jugoszláv államokban bárhova is utazzunk, mindehol találkozhatunk a csevappal, vagyis a helyi paprikával és fokhagymával fűszerezett fasirttal. Nincs olyan étterem, ahol ne lenne az étlapon, helyenként változó, hogy mivel kínálják: kaphatunk mellé sültkrumplit, valamilyen laposkenyeret, ecetes hagymát, paradicsomot, tejfölt, sőt még sajtot is, a közös azonban az ajvár, vagyis  helyi padlizsán-paprika krém.
A legtöbb helyen a húst grillen sütik, hétvégén ezért én is sütöttem egy adagot. 

 77e6b89b-a22c-4dfb-a84e-1ac273940703.jpg

Hozzávalók - 6 főnek
500 g sertés darált hús
500 g marha darált hús
3 fej fokhagyma
2 teáskanál pirospaprika
só, bors

Elkészítés
A húsokat tedd egy tálba, és jól keverd össze. Reszeld rá a fokhagymákat, majd add hozzá a fűszereket és dolgozd bele a húsba. Formázz a húsból hosszúkás rudakat. Serpenyőben kevés olajon, vagy a grillen süsd meg kb. 10 perc alatt.
Ecetben áztatott vékonyra vágott lilahagymával, sült krumplival és ajvárral (recept itt) tálald. 

süti beállítások módosítása