Sültpaprika-krémleves

Krémes leves, ami hidegen, vagy melegen is ugyan olyan finom.

Nyár sincs leves nélkül. Legalább is nálam, mert  imádom a leveseket. Húslevest is szoktam főzni, de ilyenkor szeretem a zöldséges, krémes verziókat, amiket akár hidegen is lehet fogyasztani. A legnagyobb melegben kedvencem a turmixgépben készíthető Gapacho (recept itt), de a sült paprikából is isteni levest lehet készíteni. Variálható különböző fűszerekkel, illetve levesbetétekkel. Én most tettem mellé néhány zöldséget és fűszeres kecskesajt golyókkal tálaltam.

sultpaprika-kremleves.jpg

Hozzávalók - 2 főnek
3 db sárga kaliforniai paprika
1 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
krémes kecskesajt
1 l víz
só, fekete és színes bors

Elkészítés
A paprikákat egészben, a többi zöldséget darabolva tedd egy tepsibe, majd süsd meg. A paprikákat tedd egy nylon zacskóba 10-12 percre, hogy a héjuk felpuhuljon. Húzd le a paprikák héját, távolítsd el a magokat és darabold fel. 
Tegyél mindent egy turmixgépbe, öntsd fel a vízzel, és dolgozd össze. 
Az így kapott levest tedd egy lábosba, sóval és fekete borssal ízesítsd, majd melegítsd össze. Ha túl sűrű hígitsd vízzel a kedvező állagúra.
A kecskesajt golyókhoz formázz kis golyókat a sajtból, majd forgasd őket durvára tört színes borsba. 

TIPP
Süss hozzá chilis vajban garnélát.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő